José Ignacio Llorens, immers en una acusació d'assetjament sexual

Una militant del PP assegura que el candidat per Lleida va intentar mantenir relacions sexuals amb ella segons apunta el diari El Español, que fa pública una acta del jutjat de Primera Instància 96 de Madrid | L'històric diputat ha negat les acusacions

Redacció
08 de desembre del 2015
Actualitzat el 10 de desembre a la 13:00h
José Ignacio Llorens, candidat del PP
José Ignacio Llorens, candidat del PP | PP

El candidat del PP a Lleida pel 20-D, José Ignacio Llorens, va ser denunciat per assetjament sexual segons apunta el diari El Español en l'edició d'aquest dimecres.

El rotatiu de Pedro J Ramírez apunta que l'històric candidat popular va intentat mantenir relacions sexuals amb una militant segons consta en l'acta de conciliació del jutjat de Primera Instància número 96 de Madrid el febrer del 2011. El diari recull les declaracions de la denunciant, S.R.B, que assegura que Llorens l'havia arribat a trucar 60 cops al dia.

Segons el document, fet públic pel diari, Llorens es vantava davant la noia de tenir molts contactes al partit que li podrien donar feina, de la mateixa manera que feia gala de les possibilitats que tenia de ser ministre d'Agricultura del nou executiu de Mariano Rajoy, un extrem que no es va acabar donant.

En aquest mateix escrit, s'hi especifica el testimoni de la noia, que assegura que va quedar per menjar a l'Hotel Hacienda Los Robes de Madrid amb Llorens, que va reservar una habitació "perquè al restaurant no es podia fumar". Va ser en aquest espai on l'actual candidat popular va intentar mantenir "relacions íntimes" amb ella, que s'hi va negar.

Llorens nega els fets

NacióLleida ha parlat amb un dels responsables de l'equip de campanya del candidat, que ha assegurat que Llorens ha negat les acusacions, una negativa que també ha confirmat al diari espanyol. Llorens ha indicat que mai ha quedat a soles amb la denunciant, si bé sí admet haver-ho fet en grup. Ella apunta que el candidat la va estar trucant durant tres mesos, i que no li agafava el telèfon. No obstant, apunta El Español, el popular va aconseguir una trobada amb la noia en el marc d'un sopar on hi van assistir altres polítics del PP.

En aquesta trobada, Llorens i la denunciant van tenir una forta discussió segons la versió que reflecteix el diari, un episodi que va acabar amb l'amenaça de la noia d'obrir la guerra judicial contra el polític popular. Va ser en aquest moment que l'ara candidat va deixar de trucar-la, per la qual cosa la denunciant no va voler seguir amb la via penal. A l'acte de conciliació, els advocats de les dues parts no van arribar a cap acord.

"Intentaran embrutar el nom del nostre candidat" lamenten des del PP de Lleida

La formació lleidatana ha respost a la informació en una piulada on es considera que "s'intentarà embrutar el nom del nostre candidat amb allò que se'ls hi ocorri", alhora que ha defensat el paper que ha fet Llorens en el debat de candidats organitzat per TV3.