Condemnats uns germans de Lleida a dos anys de presó per tenir la mare vivint entre escombraries

Els acusats reconeixen els fets i es conformen amb la pena

Redacció
27 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:41h
El jutjat Penal número 1 de Lleida ha condemnat aquesta setmana dos germans de la ciutat per deixar la seva mare de 89 anys vivint abandonada entre escombraries durant setmanes en situació d'insalubritat en una torre de Vinatessa. Els acusats han reconegut els fets i s'han conformat amb la pena per un delicte d'abandonament de persona incapaç.

La Fiscalia, que en el seu escrit d'acusació sol·licitava tres anys de presó, ha rebaixat la pena als acusats. Els fets es van conèixer fa dos anys quan la Policia Local de Lleida va entrar en una torre de la qual sortia fum i van trobar la dona al llit, en estat d'abandonament i amb llagues en tot el cos en un habitatge que no tenia electricitat i era plena d'escombraries.

L'anciana, que està invàlida i necessita ajuda per a la seva vida diària, els va explicar que vivia amb els seus dos fills, que estaven agafant olives. Hores després, un dels fills va anar a la comissaria de la policia, on va quedar detingut. L'anciana es troba ara en una residència de Lleida.