L'home que va tirotejar el seu gos podria ser condemnat a un any i mig de presó

A l'animal se li ha hagut d'extirpar l'ull esquerre

À.Ll
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:19h
L'animal, malferit
L'animal, malferit | Amics dels Animals de la Noguera
L'home que va disparar un gos i el va abandonar en un contenidor a Balaguer podria enfrontar-se a un any i mig de presó d'acord amb el Codi Penal, que tipifica el maltractament animal amb penes de fins a 18 mesos.

El gos que va ser tirotejat a la cara i abandonat posteriorment dins d'un sac en un contenidor de Balaguer ha perdut un ull. La gravetat de les ferides de l'animal, que va ser trobat per un veí de Balaguer el passat divendres tal com va avançar NacióLleida, ha obligat els veterinaris de la clínica lleidatana on es troba a extirpar-li l'ull esquerre. A Noah, que així es diu el gos, també se li ha tret part dels perdigons que se li van incrustar a la cara després del tret.

Aquest cas de maltractament ha generat una onada d'indignació a les xarxes socials i entre les protectores d'animals, que demanen un càstig sever per al responsable d'aquest atac, que segons la Guàrdia Civil, podria ser el seu amo. Les forces policials han fet una crida per localitzar l'autor d'aquests fets, que encara no s'ha trobat. Tot i això, es creu que podria ser un caçador pel fet que l'animal tenia perdigons a la cara i que Noah és una raça de gos que s'utilitza habitualment per caçar.