El restaurants Fogony de Sort i Malena de Gimenells conserven l'estrella Michelin

Els dos establiments lleidatans es mantenen com els referents gastronòmics a la demarcació

Redacció
26 de novembre del 2015
Actualitzat a les 2:16h
Josep Maria Castaño, xef Michelin
Josep Maria Castaño, xef Michelin

El repartiment d'estrelles que ha fet aquest dimecres la Guia Michelin per al 2016 no ha donat sorpreses a la demarcació de Lleida. Els restaurants Fogony de Sort i Malena de Gimenells conserven l'acreditació que tenien l'any passat, una estrella a la seva carta de presentació. D'aquesta manera, aquests dos establiments continuen en el primer esglaó del podi de restaurants lleidatans.

El Malena va rebre fa dos anys la primera estrella Michelin, un reconeixement que ha fet créixer el nombre de clients durant els darrers anys. El xef, Josep Maria Castaño 'Xixo', reconeixia que amb l'estrella es redoblarien els esforços per estar a l'alçada. Elrestaurant jahaviaaconseguit unaestrellaMichelinl'any 2000quanse situavaa la ciutat deLleida,peròla va perdreel 2004 quanva tancar les sevesportes.

Per la seva banda, el restaurant Fogony de Sort ja és un clàssic en aquesta llista de la Guia Michelin. Des del novembre del 2005, quan va rebre la distinció, cada any ha mantingut el lloc en aquesta classificació. Ambla xefZaraidaCotonatal capdavant,manté la seva extensacarta, que es complementaamb el menúSlowFoodKm0,que inclouplatselaboratsambproductesde proximitatprocedentsde petitsproductors.
 

Consulta els restaurants amb les noves estrelles Michelin