Prealerta del pla Procicat per fort vent al Pirineu, Prepirineu i sud de Catalunya

Les ratxes poden ser intenses a les comarques del Pirineu i Prepirineu de Lleida, a la Cerdanya i al Ripollès | L’episodi es pot allargar fins divendres

Redacció
25 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:25h
Les fortes ràfegues de vent no van aconseguir deslluïr la fira.
Les fortes ràfegues de vent no van aconseguir deslluïr la fira. | Adrià Costa
Protecció Civil ha activat en prealerta el pla Procicat per la previsió de fort vent, de component nord i i oest, durant la matinada i la tarda d'aquest dimecres a la meitat nord i al terç sud de Catalunya. La previsió del Servei Meteorològic de Catalunya indica que el vent pot ser intens sobretot a les comarques del Pirineu i Prepirineu de Lleida, a la Cerdanya i al Ripollès. Aquest matí el vent s’estendrà, a més, a les comarques de Lleida, Terres de l’Ebre i Tarragona.

De cara a la tarda les ratxes de vent poden superar els 90 quilòmetres per hora i afectar més punts del territori, especialment també al nord-oest i al sud de Catalunya. L’episodi es pot mantenir fins al divendres.

Protecció Civil ha recomanat prudència en la mobilitat i també en la pràctica d’activitats a l’aire lliure sobretot a les zones de muntanya. Demana portar l’equipament adequat i desistir de fer l’activitat si les condicions meteorològiques no ho permeten i poden ser perilloses.