Forta baralla entre un regidor del Comú i quatre membres del govern

Sergi Talamonte, Rafel Peris, Sara Mestres i Joan Gómez s'emboliquen en un vodevil d'insults i retrets per Twitter

À.Ll
25 de novembre del 2015
Actualitzat a les 17:57h
990_1448411333Tala1
990_1448411333Tala1
El regidor del Comú de Lleida, Sergi Talamonte, i diversos membres del grup municipal del PSC s'han enganxat aquest dimarts en una forta baralla després que la regidora Montse Mínguez fes fora l'edil del seu despatx. En un missatge a Twitter, Talamonte ha carregat els neulers contra la regidora d'Hisenda de la Paeria per haver-lo obligat a sortir arran d'una discussió sobre les beques menjador. Mínguez ha confirmat que ha fet marxar Talamonte al considerar que l'havia acusat de ser la responsable de la falta de beques menjador pels escolars de la ciutat.

La crítica de Talamonte ha generat polèmica, i altres regidors del PSC de Lleida s'han sumat a la baralla per defensar la seva companya. Ha estat el cas de l'edil Rafel Peris, que li ha dit al regidor del Comú que si Mínguez l'havia fet fora era perquè l'havia insultat. En aquest punt hi ha intervingut Carlos González, segon regidor del Comú, que ha assegurat que en la conversa entre la primera tinent d'alcalde i Talamonte "no havia sentit cap insult". Talamonte també ha negat immediatament que insultés la regidora.

Per acabar de fer grossa la bola, dos altres regidors de l'equip de govern, Joan Gómez i Sara Mestres, també hi han volgut posar cullerada. Gómez ha indicat que "no es poden tolerar" agressions "verbals o físiques encara que es vesteixin de Talamontades", que és com darrerament s'han definit les intervencions de Talamonte als plens municipals. Més enllà ha anat la regidora, que ha vinculat de manera gairebé explícita l'actitud del regidor del Comú amb la violència de gènere.

La història no ha acabat aquí, i fins i tot el compte oficial del Comú de Lleida ha fet una piulada sobre el tema per carregar contra els regidors del PSC i acusar-los de mentiders. El vodevil tuitaire ha acabat amb les disculpes de Talamonte, que ha admès que ha perdut els nervis en la conversa amb Mínguez.