Ros tira endavant el pressupost de la Paeria amb els suports d'ERC i C's

CiU s'abstindrà i la CUP anuncia que el rebutjarà perquè no aborda de manera suficient la remunicipalització de serveis ni l'eliminació de les fundacions

À.Ll
24 de novembre del 2015
Actualitzat el 25 de novembre a les 11:39h
Vega i Ros, durant el darrer ple de la Paeria
Vega i Ros, durant el darrer ple de la Paeria | Àlvar Llobet
La Paeria de Lleida tindrà un nou pressupost aquest dimecres després que els comptes siguin debatuts i votats en el ple extraordinari. Els vuit regidors del PSC tindran el suport d'ERC i C's, que han donat el seu vot positiu a canvi de nombroses esmenes. Els republicans han "venut" el seu sí en base al compromís que ha adquirit l'equip de govern en assumir la gestió directa del Teatre la Llotja, el servei de zona blava i el de grua i dipòsit de vehicles. Carles Vega, el líder de la formació, ha indicat aquest aquests acords repercutiran en un augment dels ingressos de les arques municipals. 'Esperem que això sigui només la punta de llança de la recuperació de la gestió dels serveis municipals', ha afegit.

D'altra banda, el pacte entre socialistes i republicans també inclou la continuïtat del conveni que la Paeria té firmat amb el Consorci de Normalització Lingüística, un vincle que volia trencar C's, que no ha aconseguit portar Ros al seu terreny.

Tot i la negativa del govern municipal a acceptar aquesta idea de la formació d'Ángeles Ribes, C's també dirà sí aquest dimecres als nous comptes del consistori. L'esmena que ha hagut d'acceptar Ros per aconseguir el suport del grup unionista ha estat la d'eliminar la partida de 150.000 euros que l'ajuntament pagava a Aeroports Públics de Catalunya.

Socialistes, ciutadans i republicans sumen 15 regidors, majoria al plenari. Els sis regidors de CiU s'abstindran, mentre que els dos de la CUP han anunciat que rebutjaran els pressupostos al considerar que l'executiu municipal no ha fet ofertes suficients en termes de remunicipalització dels serveis privatitzats i per eliminar les fundacions.