Primera discrepància entre Àngel Ros i C's sobre el català a la Paeria

L'alcalde de Lleida rebutja la proposta de Ribes d'eliminar el conveni amb el Consorci per la Normalització Lingüística, i pacta amb ERC

Àngel Ros i Ángeles Ribes
Àngel Ros i Ángeles Ribes | Àlvar Llobet
Àlvar Llobet
24 de novembre del 2015
Actualitzat a les 19:04h

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la líder de C's al consistori, Ángeles Ribes, han mantingut durant els darrers mesos un idil·li polític a la Paeria en temes d'ús del català. Els dos polítics van segellar el passat mes de juliol un acord de cartipàs en el que s'hi concretava un canvi en la normativa d'usos lingüístics de l'Ajuntament de Lleida amb l'objectiu de realçar el bilingüisme i eliminar el caràcter preferencial del català. Aquest polèmic pacte, que va generar una manifestació a la plaça de la Paeria, es va reblar en el darrer ple amb el vot negatiu de socialistes i ciutadans a una moció que defensava l'ús preferencial de la llengua catalana al consistori.

Aquesta entesa absoluta entre Ros i Ribes en aquesta qüestió ha acabat, però, aquest dimarts després que el paer en cap no hagi acceptat la proposta sortida del despatx de C's d'eliminar el conveni que la Paeria té firmat amb el Consorci per la Normalització Lingüística, que s'eleva a 89.000 euros. La postura que finalment ha adoptat el PSC ja s'intuïa en els darrers dies, i més quan la mateixa líder de C's va admetre que al grup municipal socialista "no li feia gràcia" la idea proposada pel seu partit.