C's proposa eliminar el conveni de la Paeria amb el Consorci per la Normalització, i diu que ho negociarà amb el PSC

La líder del partit, Ángeles Ribes, assegura que al govern de Ros "no li fa gràcia" que s'elimini aquest acord

Ángeles Ribes, líder de C's a Lleida
Ángeles Ribes, líder de C's a Lleida | Àlvar Llobet
À.Ll
23 de novembre del 2015
Actualitzat el 24 de novembre a les 9:35h

La líder de C's a la Paeria de Lleida, Ángeles Ribes, ha presentat aquest dilluns les esmenes que la seva formació ha fet als pressupostos del 2016 que es presentaran al ple extraordinari del dimecres. Entre les propostes del partit hi figura l'eliminació del conveni que el consistori té amb el Consorci de Normalització Lingüística, una decisió que li suposaria a la Paeria un estalvi de 89.034 euros segons càlculs del partit. 

"Al PSC no li fa gràcia", diu Ribes

La líder del partit ha assegurat que aquesta proposta la negociarà en les properes hores amb l'equip de govern, si bé ha apuntat que al PSC "no li fa gràcia eliminar aquest conveni", una postura que podria acabar amb la negativa de l'executiu de Ros a acceptar la idea de la formació que lidera Ribes. 

Més diners a l'Horta, i eliminació de la despesa a Aeroports públics de Catalunya

A part d'aquestes propostes, la líder ciutadana ha assenyalat altres esmenes presentades als pressupostos, entre les quals destaquen un augment de la partida per l'Horta de Lleida que arriba fins als 220.786 euros, i l'eliminació de despeses com la que fa el consistori a Aeroports Públics de Catalunya, que és de 150.000 euros, i de la Revista de la Paeria, que puja a un total de 90.735 euros.

Entre l'abstenció i el "sí crític" als pressupostos

Ribes ha assegurat que a dia d'avui la seva formació no sap quin serà el sentit del seu vot perquè "encara s'ha de negociar", si bé ha apuntat que els quatre regidors del grup municipal podrien estar entre "l'abstenció i el sí crític".