Un nou temporal de neu i vent s'espera per aquest dimecres

Protecció Civil activa el pla Neucat, i algunes estacions d'esquí ja es preparen per obrir les seves portes el proper cap de setmana

Redacció
23 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:03h
Aquesta imatge es podria repetir dimecres
Aquesta imatge es podria repetir dimecres | ACN
La neu i el vent no abandonen el Pirineu. Almenys això és el que preveu el Servei Meteorològic de Catalunya, que indica que el proper dimecres hi podria haver un nou temporal de nevades i ventades en cotes altes de l'interior de Catalunya. En aquest sentit, Protecció Civil ja ha activat el pla Neucat per fer front a les noves precipitacions.

Les estacions, a punt

La nevada d'aquest cap de setmana i sobretot la brusca baixada de temperatures ha fet créixer l'optimisme a les pistes d'esquí. En el cas de Baqueira, a la Vall d'Aran, i de Boí-Taüll, a l'Alta Ribagorça, es preparen per poder estrenar la temporada el cap de setmana que ve. Al Pirineu més occidental és on més ha nevat i especialment a la Vall d'Aran, amb gruixos que superen els 30 centímetres per sobre de 1.800 metres.
 
A l'estació de Baqueira Beret ja han engegat els canons per produir neu artificial i aquest diumenge al vespre també ho començaran a fer a Boí Taüll, segons ha explicat el director comercial de l'estació, David Rey. A l'estació de la Ribagorça la nevada ha deixat entre 15 i 20 centímetres. En aquest cas el vent va impedir que s'acumulessin més gruixos.