Detenen vuit membres dels motards Rebels, alguns a Solsona

Estan acusats d'extorsions, coaccions, lesions, amenaces i grup organitzat

Redacció
21 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:05h
Alguns dels motards que es van barallar al Poble Nou el 2013
Alguns dels motards que es van barallar al Poble Nou el 2013 | Arxiu

La Policia Nacional van detenir dimarts passat vuit membres de la banda de motoristes Rebels Motor Club que tenen la seu a Solsona, tot i que algunes detencions s'han portat a terme al Bages. Els detinguts estan vinculats amb pallisses comeses a  Madrid. Rebels MC també té seu a Artés.

La Policia Nacional, amb agents de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat (UDYCO) de Madrid i Barcelona, van detenir dimarts vui membres dels Rebels Motor Club Hispania, capítol Prospect de Lleida, i van escorcollar diversos domicilis i la seu de la banda de motoristes a la carretera de Bassella de Solsona. Estan acusats d'extorsions, coaccions, lesions, amenaces i grup organitzat. Se'ls vincula amb una pallissa a Madrid on la víctima va acabar ferida greu.

Local social dels Rebels a Solsona


Un membre del club, que s'ha mostrat sorprès amb l'operatiu policial, ha negat en declaracions a SER Catalunya que tinguin res a veure amb pallisses. Diu que portar armilla d'un motor club sempre marca però assegura que l'ambient és familiar: "No sabem res del cas. Aquí fem concentracions de motos i sopars en família i punt".

L'operatiu es va es estendre a la comarca del Bages amb diverses detencions. Des de la comissaria de la Policia Nacional a Manresa va tramitar les diligències.

No és la primera vegada que s'actua contra una banda de motoristes. La més recent és una operació dels Mossos, al juny, contra membres dels Jaguars Motor Club per fer pallisses per encàrrec. També hi ha hagut diferents actuacions a Catalunya contra la cèlebre banda dels Hells Angels.
La banda Rebels Motor Club havia estat notícia aquesta setmana després que el jutjat penal número 1 de Manresa absolgués membres d'aquesta banda per una suposada baralla tumultuària que es va produir el 2013.