Els Mossos descarten que Salah Abdeslam passés per un control a Figueres

El director general del cos, Albert Batlle, apunta, sobre la informació publicada per El Punt Avui, que "és completament fals. És una informació tòxica" | S'havia alertat que el terrorista havia estat vist en una àrea de servei a l'A-2

Abdeslam Salá, en una imatge publicada per la policia francesa
Abdeslam Salá, en una imatge publicada per la policia francesa | Policia Francesa
Redacció
21 de novembre del 2015
Actualitzat a la 13:30h
El director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, ha negat que Salah Abdeslam, el terrorista més buscat per la policia pels atemptats de París del passat divendres, passés per un control d'alcoholèmia a Figueres tal i com havia apuntat El Punt Avui.

En una entrevista al Via Lliure de RAC1 Batlle ha afegit que "és una autèntica bestiesa, és una animalada que ens ha obligat a fer un rastreig de les trucades que es van rebre en els centres de comandament, els controls que van realitzar els mossos i policies locals. Perdem molt temps per culpa de maniobres d’intoxicació". Pel que fa a la possible suspensió del clàssic entre el Barça i el Madrid d'aquesta tarda al Santiago Bernabeu, el director general dels Mossos ho ha descartat: "No hi ha cap indici que faci preveure que hi pot haver cap tipus d’incident. No hi ha res que faci sospitar que la realitat dels atemptats que s’han produït a França es puguin produir a casa nostra".
 
En aquesta mateixa línia però amb la mirada posada al Barça-Roma del proper dimarts, Batlle ha explicat que "hi haurà un reforçament, estem acabant amb els comandaments operatius de definir l’operatiu exacte, aquest partit es considera d’alt risc qualificat".
 
"Nosaltres vam dir que volíem ser presents. Sempre hem dit que els temes que afecten la seguretat de Catalunya la policia de Catalunya vol estar asseguda a la taula sense cap tipus d’intermediació", ha apuntat sobre la coordinació entre cossos policials de l'Estat.

Sobre els radicals que han marxat des de Catalunya a les files d'Estat Islàmic, assegura que "dels 33 que nosaltres tenim detectats que han marxat cap a Síria no hem detectat cap retorn".