Remuntada de confiança

El Lleida Esportiu s'imposa a l'Atlètic Balears en un partit que ha començat perdent | Per primer cop aquest any, els d'Idiakez aconsegueixen guanyar un partit que han començat perdent

El Lleida ha guanyat aquest diumenge al Balears
El Lleida ha guanyat aquest diumenge al Balears | Arxiu
Redacció
15 de novembre del 2015
Actualitzat el 16 de novembre a les 0:06h
El Lleida Esportiu viu un moment dolç. La crisi de resultats ha passat a la història i l'equip va guanyant en confiança cada partit que passa. Fins i tot ha après a remuntar, una de les assignatures pendents d'Idiakez. El partit contra l'Atlètic Balears d'aquest diumenge ha servit per veure que aquest equip comença a rutllar i que l'aspiració d'estar als llocs de play-off es veu cada cop més com una possibilitat real.

Els lleidatans han hagut de remar en contra des de l'inici del partit. Al minut quatre, Fullana ha aprofitat una pilota rebutjada després d'un córner per engaltar una canonada des de la frontal de l'àrea que ha servit per avançar els balears, molt directes durant tota la primera part en el seu joc. Tot i el gol inicial, els d'Idiakez han tingut el control de la pilota, si bé s'han topat amb un rival sòlid en defensa i perillós buscant jugades de profunditat.

Ho han intentat els lleidatans, sobretot per mediació de Marc Martínez i d'Urko Arroyo, que no han aconseguit perforar la porteria defensada per Pliquet. La insistència del Lleida Esportiu ha tingut el premi, però, en el darrer minut de la primera, quan Òscar Vega s'ha tret un xut després d'un control orientat amb el pit que ha tret les teranyines de la porteria de l'Atlètic Balears. Amb el gol psicològic del defensa lleidatà s'ha arribat al descans.

A la represa, els d'Idiakez han perdut un punt de control, i l'encontre s'ha igualat. En els primers minuts de la segona, el Balears ha tancat el Lleida en defensa i ha mantingut el pes del partit, si bé sense tenir ocasions clares de gol. La sort, però, li ha somrigut als locals. Idiakez ha fet entrar Manu Onwu, i a la primera pilota que ha tocat ha aconseguit el segon pels blaus al completar un gran moviment davant del porter visitant després d'un error del defensa Wiemann, que minuts més tard també s'ha embolicat amb Pliquet en una jugada que hagués pogut significar el tercer pels d'Idiakez.

Amb la remuntada, el Lleida s'ha trobat més còmode en el joc, i ha sabut contemporitzar el matx conscient que les presses les tenia l'Atlètic, que ha perdut el nord en els minuts posteriors al gol d'Onwu. Amb el marcador en contra, el rival ha tingut, no obstant, alguna ocasió per empatar. Una gran passada de Jurado no l'ha pogut materialitzar Rodri, que s'ha quedat sense espai per culminar la rematada.

En els darrers minuts, el Balears ha posat setge a l'àrea lleidatana, on s'ha vist un bon nivell defensiu dels blaus. El Lleida ha anat deixant passar el minuts buscant la referència dels davanters, i amb aquesta actitud de veterania ha aconseguit arribar al final amb els tres punts al sac que el deixen a les portes del play-off.