ERC es planteja denunciar Àngel Ros perquè sospita que ha entrat al despatx municipal sense permís

El líder del partit, Carles Vega, diu que ho ha fet per retirar l'estelada | La Paeria assegura que la bandera s'ha tret des d'una finestra

Redacció
11 d'octubre del 2015
Actualitzat el 12 d'octubre a les 10:59h
Vega i Ros durant el darrer ple
Vega i Ros durant el darrer ple | Àlvar Llobet

El Grup Municipal d'ERC-Avancem a l'Ajuntament de Lleida estudiarà si emprèn accions legals contra l'alcalde Àngel Ros perquè sospita que ha entrat o ha ordenat entrar sense permís al despatx del grup i retirar una estelada que estava penjada a la finestra. El President del grup, Carles Vega, considera que es tracta d'una actuació inadmisible que va més enllà dels símbols i traspassa la línia del dret a la privacitat, donat que creu que s'han obert sense previ avís ni permís dues portes tancades amb clau, la del despatx que el grup té a la Paeria i la del despatx del president.

El partit creu que Ros ha entrat al despatx "amb immunitat"

Vega afirma que aquest capítol no acabarà aquí i avisa que consultarà els serveis jurídics d'Esquerra Republicana per saber de quina manera es denuncia el que podria ser una flagrant irrupció en un espai d'ús privat. A més, Vega creu que si Ros ha entrat al despatx una vegada amb immunitat, pot tornar a fer-ho per fer el que vulgui.

Després de rebre un correu electrònic de l'alcalde demanant que es retirés l'estelada divendres passat, Vega es va comprometre a treure-la personalment, però Ros no ha volgut esperar i avui algú ha retirat l'estelada sense ni tan sols comunicar-ho a cap membre del grup municipal.

De fet, Vega ha lamentat que la primera notícia que ha tingut sobre la qüestió ha estat pels mitjans de comunicació i per un tuit de la líder de C's a Lleida, Àngeles Ribes, en què donava les gràcies a Ros per haver retirat l'estelada en resposta a la petició de C's.

La Paeria ho nega i diu que ha tret la bandera des d'una altra finestra

Fonts de la Paeria han negat a NacióLleida els fets i han assegurat que la bandera s'ha tret exteriorment "des d'una altra finestra de la façana". En aquest sentit, també han indicat que l'esteleda està guardada i que se li tornarà a Vega aquest dimarts.

Els dos líders polítics s'han enganxat aquest vespre per Twitter. L'alcalde de Lleida ha demanat a Vega que retirés l'acusació, ja que ha apuntat que l'estelada ha estat retirada per la Guàrdia Urbana, una declaració que no s'ha cregut el portaveu republicà.