Els Mossos cremen marihuana valorada en 250.000 euros que estava amagada entre tomaqueres

Detenen tres homes que vivien a la propietat on es cultivava la droga, a la partida de Llívia de Lleida

Els agents buscant les plantes de marihuana
Els agents buscant les plantes de marihuana | Laura Cortés
ACN
10 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 4:17h

Els Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb els Bombers, han cremat aquest divendres 56 quilos de cabdells i 148 plantes de marihuana que es cultivaven en una finca de la partida de Llívia de Lleida. La crema controlada ha tingut lloc als terrenys de la mateixa propietat i es calcula que el valor total de la droga és d'uns 250.000 euros. Els Mossos han detingut tres homes, de nacionalitat espanyola i d'entre 42 i 47 anys, que vivien en aquesta propietat i tots tres passaran a disposició judicial en les pròximes hores per un presumpte delicte contra la salut pública.

Els cabdells s'estaven assecant en un magatzem col·lindant a la casa i les plantes s'estaven cultivant entre tomateres.El cap de l'Àrea Bàsica Policial (ABP) del Segrià David Boneta, ha explicat que han trobat la marihuana en el marc del patrullatge que es fa per les zones rurals i tenint en compte que és l'època de collita de la marihuana. Així, ha continuat, es va detectar aquesta plantació a l'Horta de Lleida, on es van localitzar més de 100 plantes en cultiu així com maquinària per assecar la droga.

La particularitat d'aquest cas és que les plantes de marihuana no estaven amagades entre el panís sinó que es trobaven en mig d'una plantació de tomateres de la mateixa finca. En aquest cas, a més, amb l'autorització judicial, els Mossos han dut a terme la crema de la droga 'in situ' excepte d'una mostra que s'han endut al laboratori per analitzar-la. Boneta ha destacat que cada vegada és més freqüent poder fer la crema 'in situ' quan hi accedeix l'autoritat judicial. "L'avantatge és que no cal transportar les plantes a comissaria i per tant el procés és més ràpid", puntualitza.

En total s'han trobat cultivades entre tomateres 148 plantes de marihuana, un terç de la plantació total. Els altres dos terços ja estaven assecant-se al magatzem. Dins l magatzem s'han trobat 56 quilos de cabdells, per tant es calcula que de les plantes que quedaven encara entre les tomateres, se'n podien extreure 28 quilos de cabdells més. En total, 84 quilos de cabdells de marihuana que al mercat es venen entre els 1.000 i els 3.000 euros el quilo.

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dijous tres homes, d'edats compreses entre els 42 i 47 anys d'edat, de nacionalitat espanyola i veïns de Lleida, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Les detencions són el resultat d'una investigació oberta fa uns dies després de tenir coneixement de la possible existència d'una finca, a la Partida de Marimunt de Lleida, on es cultivava marihuana.