Els partits de la Paeria pacten una auditoria sobre els serveis externalitzats

La Comissió de Transparència segella un acord de mínims per començar a auditar els comptes de l'Ajuntament de Lleida

Àlvar Llobet
09 d'octubre del 2015
Actualitzat el 10 d'octubre a les 2:08h
Imatge d'una reunió de la comissió
Imatge d'una reunió de la comissió | Arxiu
La Comissió de la Transparència de la Paeria de Lleida ha acordat aquest divendres iniciar els tràmits per tirar endavant una auditoria al consistori. L'acord de mínims al que han arribat tots els partits es basa en iniciar una fiscalització dels serveis externalitzats de la Paeria, una operació que realitzarà l'empresa que guanyi el concurs públic que s'obrirà per dur a terme aquesta auditoria. Fonts de les formacions han indicat a aquest diari que aquest concurs públic es farà independentment del preu que costi aquesta auditoria, que encara es desconeix.

Aquest pacte de mínims no vol dir, però, que no es pugui obrir el focus de la fiscalització. I és que les formacions polítiques lleidatanes tenen una llista de propostes per tal que siguin incloses en aquesta auditoria, per la qual cosa hauran de negociar en les properes setmanes per acabar de configurar els eixos que hauran de ser escrutats.

En aquest sentit, ja s'han fet públiques algunes voluntats com les de la CUP-Crida per Lleida, que aposta per posar la lupa sobre les fundacions de la Paeria, i ERC, que vol que s'escrutin també les empreses municipals.

Durant la reunió també s'ha acordat que, un cop acabada l'auditoria sobre els serveis externalitzats, es facin públics els resultats amb l'objectiu que la ciutadania conegui els comptes reals en aquest àmbit.