El Montsec, a punt per acollir la segona edició del Festival d'Astronomia

Els organitzadors esperen un augment del públic respecte l'any passat | Els concerts de Jordi Montañez i de Xavi Monge i Carme Canela, plats forts del certamen, que comptarà amb observacions del sol, visites al planetari i tallers de coets

El COU d'Àger acollirà el Festival d'Astronomia
El COU d'Àger acollirà el Festival d'Astronomia | ACN
Redacció
09 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:52h

Apropar la ciència a la societat i potenciar el turisme astronòmic al Montsec. Aquest és l'objectiu que es s'ha marcat el Parc Astronòmic del Montsec, que organitza aquest cap de setmana  la segona edició del Festival d'Astronomia amb la previsió que 2.000 persones hi participaran.

El director científic del PAM, Salvador Ribas, assenyala que s'ha dissenyat un programa "per a un ampli nombre de persones amb diferents inquietuds: científiques, culturals, gastronòmiques o simplement per viure una experiència inoblidable al Montsec". El certamen compta amb un ambiciós programa d'activitats com a concerts en directe, conta contes, observacions del Sol i del cel nocturn al Parc de Telescopis, visita al Planetari, tallers de coets o sobre meteorologia i vi, principalment. 
 
Ribas recorda que la idea d’organitzar un festival d’astronomia al Montsec ja s’incloïa en l’auditoria que va permetre a la zona d’influència de la serralada assolir la distinció de Destinació Turística i Reserva Starlight, concedida per aquesta fundació vinculada a la UNESCO. Es tracta d’una de les diverses iniciatives que el Montsec s’ha compromès a desenvolupar amb l’objectiu d’apropar al gran públic l’astronomia i el patrimoni natural i cultural del Montsec i de promoure el desenvolupament del turisme del coneixement. 
 
Èxit dels paquets turístics del Montsec
 
Concepció Cañadell, presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, ressalta l'important salt que ha donat la demanda dels paquets turístics del Montsec, que tenen al PAM com a principal destinació. En aquest sentit,  ha dit que "el PAM s'ha convertit en un motor de potenciació del turisme astronòmic i del coneixement que està donant d'un gran dinamisme a la comarca". En aquesta línia, ha confirmat que “aquest estiu s'ha batut el record de visitants des de l'obertura del Parc, superant inclús les xifres del primer estiu de funcionament, fet que fa preveure que aquest any serà el de major assistència de visitants de pagament".

La música en directe del Montáñez i Monge, els plats forts del festival 

Entre els actes programats hi destaquen els concerts del cantautor Jordi Montañez, que repassarà dissabte algunes peces del seu darrer disc "Anoxia", i de Xavier Monge Trio & Carme Canela, que el diumenge oferiran un concert de Jazz que porta per títol "Sentint la llum dels estels". Aquests dos concerts formen part de la VI edició del cicle "Música sota les estrelles", que va començar el passat 4 de juliol i acabarà el 5 de desembre amb Cesk Freixas.
 

Consulta el programa del festival