El govern de la Paeria li para els peus a CiU i es nega a rebaixar l'IBI un 5%

La regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, assegura que aquesta decisió li faria perdre 2,5 milions d'euros al consistori

Àlvar Llobet
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:44h
Mínguez i Ros durant un ple aquest 2015
Mínguez i Ros durant un ple aquest 2015 | Àlvar Llobet
El govern de la Paeria de Lleida no està disposat a rebaixar l'Impost de Béns Immobles (IBI) un 5% tal com ha demanat el grup municipal de CiU. La regidora d'Hisenda, Montse Mínguez, considera que aquesta proposta afectaria l'estructura dels ingresos del consistori.

En aquest sentit, Mínguez defensa el manteniment d'aquesta taxa, i recorda que cada punt de rebaixa suposa mig milió d'euros, per la qual cosa demana als convergents que facin propostes per cobrir aquests buit d'ingressos. L'edil apunta a Segre que aquesta reducció només suposaria un estalvi de 25 euros cada any a les famílies de Lleida.

Una discussió que ve de lluny

La discussió sobre aquesta qüestió no és nova. Ja durant la campanya electoral de les municipals, Ángel Ros i Toni Postius van enganxar-se en aquest punt. El candidat socialista recordava, com ara fa Mínguez, els diners que perdria la Paeria, i reblava aquest argument assegurant que estaria disposat a rebaixar l'IBI si el Govern de la Generalitat retornava un milió d'euros per finançar les escoles bressol.

Aquesta taxa li permet a la Paeria gestionar 51 milions d'euros cada any, i s'aprovarà sense rebaixa en el ple que es celebrarà a finals d'octubre. A inicis de la semana vinent, l'executiu d'Àngel Ros presentarà la nova proposta de taxes a la comissio d'Hisenda, on els grups política de la Paeria podran presentar esmenes.