La família de Gaspar de Portolà retira la petició d'augmentar les hores de castellà

Han iniciat els tràmits per evitar que la petició es compleixi

Àlvar Llobet
10 de setembre del 2015
Actualitzat a les 20:29h
La mobilització del passat dilluns a Balaguer
La mobilització del passat dilluns a Balaguer | Àlvar Llobet

La família de Balaguer que va demanar més hores lectives de castellà ha iniciat els tràmits per evitar que es compleixi la sol·licitud. El president de l'AMPA, Quico Escolà, ha anunciat a NacióLleida aquesta decisió alhora que ha apuntat que l'inici de curs escolar es farà amb total normalitat. Amb aquesta decisió, i a l'espera que es concretin els tràmits burocràtics, el conflicte lingüístic que va destapar aquest diari el passat divendres i que ha mobilitzat la comunitat educativa d'aquest centre balaguerí toca a la seva fi.

Els pares dels alumnes que van demanar un increment de les hores de castellà, un fet que arrossegava tota la classe a fer-les d'acord amb la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, han indicat que el seu únic objectiu ha estat el de millorar les competències lingüístiques dels seus fills, i que en cap cas han volgut perjudicar la resta de pares de l'escola. La decisió dels pares ha arribat després que s'obrissin les negociacions amb el Departament d'Ensenyament, que s'ha obert a oferir més classes de castellà de forma particular a aquests escolars.

Sobre aquesta qüestió, Escolà ha indicat que l'AMPA eliminarà les reivindicacions que tenia pensades fer durant l'inici del curs escolar, i ha remarcat la necessitat de mantenir un clima de normalitat que eviti criminalitzar la família que ha sol·licitat aquest augment d'hores.