L'escola Gaspar de Portolà de Balaguer farà el doble d'hores de castellà per la petició d'una família

La direcció del centre explica que aquesta única demanda afectarà tots els alumnes d'una mateixa classe, i que no ho poden evitar perquè hi ha una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ho avala

04 de setembre del 2015
Actualitzat el 04 de març del 2017 a les 20:45h
Alumnes de l'escola Gaspar de Portolà, a Balaguer
Alumnes de l'escola Gaspar de Portolà, a Balaguer | Arxiu

L'Escola Gaspar de Portolà de Balaguer ampliarà les hores lectives de castellà en una classe després que la família d'un alumne hagi fet aquesta petició. Segons ha pogut saber NacióLleida, aquesta sol·licitud suposa que s'imparteixi el 25% del temps escolar en castellà, el que suposa un total de 6,25 hores cada setmana, el doble de les que es fan habitualment amb les tres classes de llengua castellana.

Fonts de la direcció del centre han confirmat la informació a aquest diari, i han destacat que l'escola acceptarà aquesta petició perquè està subjecta a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que va obligar quatre escoles i un institut de Barcelona a fer més hores en castellà al marge de l'assignatura pròpia d'aquesta llengua.

Tots els alumnes de la mateixa classe, afectats per la petició

La decisió del TSJC explicita que l'alumne que ha de rebre més hores lectives en castellà no ha de quedar al marge del grup, per la qual cosa tots els alumnes de la classe (uns 25) rebran el doble d'hores que la resta de cursos de l'escola. Des del centre s'apunta que seran dos cursos, P5 i segon de primària, els que quedaran afectats per aquesta sol·litud, un extrem que informaran als pares dels alumnes en una reunió programada per dilluns.

Des de Gaspar de Portolà s'apunta també que la sentència obliga a que aquestes classes de més que s'han de fer en llengua castellana es facin en una matèria troncal com podria ser la de matemàtiques, i que si la situació no varia, la decisió es començarà a implementar a l'inici d'aquest mateix curs escolar, el dia 14 de setembre.

L'escola accepta la petició i no desobeirà  

La direcció apunta que no té cap altra sortida que implantar aquest model educatiu, i descarta per complet la desobediència atenent que la petició de la família té l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.
 
La família de l'alumne no ha al·legat cap argument de pes a l'hora de fer la petició més enllà de mostrar la seva voluntat d'augmentar les classes en castellà segons expliquen fonts del centre escolar balaguerí, que aquest mateix divendres posarà aquesta qüestió en coneixement del Consell Escolar.