Iceta, a favor de retornar a l'Aragó l'art de la Franja si ho avalen les sentències judicials

El líder del PSC diu que resoldrà en un any el litigi si és president de la Generalitat

Miquel Iceta, líder del PSC
Miquel Iceta, líder del PSC | ACN
À.Ll / Europa Press
02 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:01h

El líder del PSC i candidat a la Generalitat, Miquel Iceta, s'ha compromès a resoldre ràpidament el conflicte dels béns religiosos que enfronta a Aragó i Catalunya: "Si fos president, en un any o ho resolc o me'n vaig". En declaracions després de reunir-se a Saragossa amb el president d'Aragó, el socialista Javier Lambán, Iceta s'ha referit així als béns religiosos en dipòsit a Catalunya i que diverses sentències obliguen a tornar a la comunitat aragonesa.

En aquest sentit, Iceta diu que "si hi ha sentències judicials, s'han de complir sense dilació i sense excusa", i ha argumentat que els polítics tenen l'obligació de no deixar a la justícia la solució dels problemes. "Hem d'anticipar-nos i buscar per la via del diàleg i l'acord una solució" a una qüestió que afecta uns béns de són de l'Església, però que tenen un elevat valor cultural, ha dit.

El socialista opina que aquestes obres "han de ser gaudides a Aragó i també a Catalunya" per la via dels acords "que faci falta", i ha recordat que hi ha hagut moments amb una aproximació important dels governs català i aragonès, quan va ser consellera catalana la socialista Caterina Mieras. Per a Iceta, "sembla mentida que unes obres d'art puguin interposar-se en l'amistat d'aragonesos i catalans", i ha afegit: "No hi pot haver un problema d'aquesta naturalesa que no siguem capaços de resoldre".
  
El president d'Aragó, Javier Lambán, ha precisat que aquests béns han de tornar a la Comunitat "en compliment de sentències judicials i per pur sentit comú".