El Bisbat de Còrdova dóna un nou destí al capellà ultra de Lleida acusat d'abusos a menors

Ignacio Mora serà rector de la localitat d'Espiel | El sacerdot havia estat condemnat a la dècada dels 90 per haver format part del col·lectiu d'ultradreta Milícia Catalana

À.Ll
27 d'agost del 2015
Actualitzat el 28 d'agost a les 0:33h
El capellà va ser detingut per abusos de menors
El capellà va ser detingut per abusos de menors | Parroquia San Mateo

El Bisbat de Còrdova manté exercint un sacerdot que el passat mes d'abril va ser detingut i acusat d'abusos sexuals a una menor a la localitat cordovesa de Villanueva del Duque. Segons recull la pàgina web de la Diòcesi de Còrdova, el bisbat ha nomenat quatre sacerdots, un d'ells, Ignacio Mora Vilaltella, al qual destina a l'església de Sant Sebastià al municipi d'Espiel. El nomenament es va produir el passat 17 d'agost.

Després de la seva detenció a finals del passat mes d'abril, la jutge del Jutjat de Pozoblanco va dictar una ordre d'allunyament i va ordenar practicar diverses diligències per aclarir els fets. Van ser els pares de la menor de la que suposadament el prevere cordovès, de 48 anys, hauria abusat qui van presentar la denúncia. Després de serdetingut, el Bisbatde Còrdovael va apartardel'església d'aquestmunicipide la Valle de los Pedrochesi va nomenar unsubstitutal seu lloc.

El Bisbat de Còrdova defensa el sacerdot

El Bisbat de Còrdova ha fet públic un comunicat en el que es destaca que Ignacio Mora està "plenament habilitat per al ministeri sacerdotal" i que "cal esperar que la justícia es pronunciï" sobre les acusacions d'abusos de menors.
Des de la diòcesi també s'apunta que no s'ha actuat de manera imprudent perquè han seguit els preceptes que marca el Vaticà en aquest cas.

Membre del grup d'extrema dreta Milícia Catalana i condemnat a sis anys de presó 

El sacerdot ja va tenir diversos problemes amb la justícia durant la dècada dels 90, quan va ser condemnat a sis anys de presó per formar part de Milícia Catalana, una organització d'ultradreta desarticulada el 1991 que va actuar a Barcelona durant els darrers anys dels 80 i a qui s'atribueix l'enviament de paquets bomba a la delegació del Govern i l'atac amb pistoles als locals de "top less" i d'ambient gai.

El capellà, que es va ordenar el 2012, va ser condemnat per l'Audiència Provincial de Barcelona per un delicte d'atemptat frustrat per haver enviat paquets bomba a la delegació de govern i una olla bomba en una clínica avortista.