La discoteca «Big Ben» de Mollerussa tanca portes després de 39 anys

La direcció de la sala anuncia el tancament degut a la crisi econòmica i al canvi d'hàbits de la joventut

Àlvar Llobet
25 de juliol del 2015
Actualitzat el 26 de juliol a les 2:17h
La discoteca ha estat un dels referents de l'oci ncturn lleidatà
La discoteca ha estat un dels referents de l'oci ncturn lleidatà | Big Ben

La històrica discoteca "Big Ben" de Mollerussa tanca les seves portes després de 39 anys d'activitat i d'haver-se convertit en un dels majors referents d'oci nocturn de les terres de Lleida, sobretot durant els finals del 80 i els principis dels 90. La direcció de la sala ha fet públic un comunicat aquest divendres per anunciar el tancament definitiu del local, una decisió que s'ha pres "degut a la situació actual del mercat, al canvi d'hàbits de la joventut, i a la situació econòmica".

En el mateix escrit, publicat a la pàgina de Facebook, s'anuncia també la suspensió de la festa que estava prevista per aquest dissabte, un fet que s'argumenta en base a raons de seguretat i pel desmantellament que ja s'està fent del local. Tot i això, des de la direcció s'apunta que hi haurà una festa de comiat, si bé no especifica la data. Les entrades que estaven venudes per la festa anul·lada serviran per aquesta celebració, tot i que també s'ofereix la possibilitat de retornar els diners.

Una sala de referència marcada per la mort d'un jove l'any 1993

"Big Ben" ha estat un dels referents de la festa nocturna de les terres de Lleida d'ençà de la seva obertura, el març del 1976. La discoteca va ser durant molts anys el centre de peregrinació de molts joves catalans, que es desplaçaven fins a Mollerussa els caps de setmana. El nom de la sala va brillar durant la dècada dels 80 i inicis dels 90, però la mort d'un jove en una baralla el 1993 va marcar el futur de la discoteca, enfangada en litigis després d'aquest succés, que va obligar a tancar portes durant uns mesos.

A partir d'aquest moment, el "Big Ben" va perdre la volada que havia tingut, si bé l'any 2004 un grup d'empresaris de la comarca del Pla d'Urgell van voler remuntar la sala amb propostes innovadores i adaptades als nous temps. Tot i l'esforç, la sala va patir, com tants altres negocis, els embats de la crisi econòmica, que ha acabat marcant el camí de la desaparició.

En els darrers dies, diversos operaris han anat desmantellant el mobiliari del "Big Ben", que ja només és un record en la memòria de tanta gent que va omplir-lo durant gairebé quatre dècades.