Iceta justifica el pacte de Ros amb C's per la capacitat d'adaptació del PSC

El primer secretari socialista defensa que l’acord no desbancarà el català com a llengua predominant a Lleida

Redacció
22 de juliol del 2015
Actualitzat a les 11:49h
Iceta ha defensat el pacte de la Paeria
Iceta ha defensat el pacte de la Paeria | ACN

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, defensa el pacte a què el PSC i Ciutadans han arribat a Lleida per la capacitat d’adaptació dels socialistes. Iceta ho ha dit en una entrevista a Els Matins de TV3, en què ha defensat que aquesta era la millor opció per garantir la governabilitat a la Paeria, i ha garantit que els usos lingüístics no variaran al consistori lleidatà, mantenint el català com a llengua principal.
 
“Àngel Ros es va adreçar a CiU, que en aquell moment estava negociant amb Ciutadans per desbancar-lo, i finalment Ciutadans va preferir negociar amb el PSC”, ha assenyalat Iceta. La decisió, que ha estat durament criticada tant a la ciutat com a la resta del país, es deu, diu el primer secretari socialista, a la cintura del PSC per adaptar-se a totes les situacions possibles.
 
“Hem fet govern en diferents llocs, amb CiU, amb partits que són més a l’esquerra del PSC, i fins i tot hem donat suport a alcaldesses de la CUP a Badalona i a la de Barcelona en Comú”, ha justificat. Per aquest motiu, ha defensat que el PSC té “capacitat d’establir acords que potser altres no tenen”.
 
El català seguirà sent prioritari
 
Iceta també ha assegurat que el català seguirà sent l’idioma prioritari a Lleida, malgrat l’acord del PSC amb Ciutadans, de manera que es rebaixarà el predomini del català en el reglament d'usos linfgüístics.“No canviarà perquè el català és la llengua de predomini en l’administració”, ha assegurat Iceta.