Foment aplaça la rebaixa del peatge de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc per a camions

El ministeri reconeix que aquesta opció no acabarà amb la sinistralitat a la N-240

À.Ll
30 de juny del 2015
Actualitzat a les 18:23h
Una camió deixa la N-240 i entra a l'AP-2 al peatge de Montblanc
Una camió deixa la N-240 i entra a l'AP-2 al peatge de Montblanc | ACN

La rebaixa del peatge de l'AP-2 entre Lleida i Montblanc per a camions no es farà efectiva aquest dimecres tal com estava previst. El ministeri de Foment ha decidit endarrerir aquesta mesura que s'està pendent que el ''tràmit'' passi pel Consell de Ministres, de manera que els vehicles pesants no tindran la reducció del 50% del peatge tal com es va anunciar el passat 10 de juny amb la voluntat d'alliberar de cotxes la N-240, una de les vies amb més sinistralitat de la demarcació de Lleida.

La mesura que havia anunciat Foment era vista, però, amb recels pels alcaldes del territori, que la consideraven insuficient. D'aquesta manera, l'alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir, ja va considerar "un nou pedaç en aquesta llarga història de despropòsits perpetrats des de Madrid" el desviament voluntari de camions des de l'N-240 cap a l'autopista AP-2.

Foment reconeix que la mesura no acabarà amb la sinistralitat a la N-240

Mir va criticar que des del propi ministeri es reconegui que la mesura "no serà efectiva a l'hora d'acabar amb el greuge que suposen l'elevada sinistralitat i la situació actual de la via que uneix Lleida i Tarragona, amb el que això implica per a les famílies, empreses i el desenvolupament futur del nostre territori".