Trontolla el parc dels Barrufets

Es trenca la unitat entre CiU i PSC sobre aquest projecte | La proposta de Postius de fer una consulta popular no agrada a Ros, que creu que podria espantar els inversors

Àlvar Llobet
10 de juny del 2015
Actualitzat el 11 de juny a les 2:08h
Imatge de la presentació del parc dels Barrufets
Imatge de la presentació del parc dels Barrufets | Laura Cortés

La unitat de CiU i el PSC entorn del Parc dels Barrufets que s'ha de construir a les Basses d'Alpicat, s'esquerda. La bona sintonia entre Joan Ramon Zaballos i Àngel Ros mantinguda en aquesta qüestió en els darrers mesos ha donat pas als dubtes que té l'actual líder convergent, Toni Postius. El regidor ha apostat aquest dilluns per fer una consulta ciutadana sobre aquest parc, una proposta que no ha agradat gens a Ros, que considera que la celebració d'un referèndum pot tenir una incidència directa en la captació d'inversió per al projecte del parc dels Barrufets.

Ros ha remarcat que aquest procés podria espantar les empreses interessades en aquest projectes, i si es retiressin els inversors amb qui ja existeix "un cert nivell de compromís", la Paeria haurà de destinar entre 15 i 20 milions d'euros del seu pressupost a la rehabilitació de les Basses. L'alcalde en funcions ha recordat que el projecte inicial per ubicar un parc dedicat als Barrufets a les Basses sorgeix del grup municipal de CiU a la Paeria i que l'equip de govern socialista "el va comprar en considerar-lo un bon complement d'un espai comercial".  

Les paraules del socialista han estat respostes per Postius, que ha recordat que "en el darrer mandat, la proposta d’ubicar el parc dedicat als Barrufets comptava amb el suport del 75% dels regidors del ple; tanmateix, aquest recolzament serà únicament de la meitat del futur ple i, per tant, considerem que cal sumar una majoria qualificada per poder tirar-la endavant".

CiU dubta de la inversió emparaulada que anuncia Ros

D’altra banda, Toni Postius ha instat el paer en cap en funcions, Àngel Ros, a explicar obertament "on està la inversió milionària que va anunciar durant la campanya electoral assegurant que existia per part d’un grup d’empresaris lleidatans".