La Diputació de Lleida destina 3,8 milions al patrimoni cultural en els últims quatre anys

El conjunt monumental de Castelló de Farfanya, els Vilars d'Arbeca i el monestir de Vallbona de les Monges, entre els beneficiaris

Europa Press
02 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:43h
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, visitant el castell de Maldà.
El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, visitant el castell de Maldà. | Diputació Lleida

La Diputació de Lleida ha destinat 3,8 milions d'euros en els últims quatre anys a restaurar i condicionar 203 béns del patrimoni cultural de la província. Aquestes actuacions inclouen béns del patrimoni civil i eclesiàstic de totes les comarques lleidatanes i han estat gestionades des de l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI), ha informat aquest dimarts la Diputació en un comunicat.

Entre els 203 béns en els quals ha intervingut estan el conjunt monumental de Castelló de Farfanya, format per la capella gòtica de Santa Maria, el castell i els elements defensius. També ha contribuït a la conservació dos conjunts patrimonials declarats Béns Culturals d'Interès Nacional (BCINS), com la fortalesa ibèrica dels Vilars d'Arbeca i el castell de l'Albi.
  
L'aportació al jaciment ibèric dels Vilars d'Arbeca ha servit també per delimitar-lo amb una tanca de protecció, il·luminar-lo i museïtzar-lo. L'IEI ha subvencionat també obres al monestir de Vallbona de les Monges, al castell de Maldà i per a la recuperació del castell de València d'Àneu.