Sorpresa a l'Urgell per la hipotètica renúncia del Vaticà al Coprincipat

Des del bisbat s'assegura que no han rebut cap informació al respecte i que el bisbe Vives té l'agenda programada pels propers tres mesos

Àlvar Llobet
02 de juny del 2015
Actualitzat el 03 de juny a la 1:53h
Vives amb el papa Francesc
Vives amb el papa Francesc

El Bisbat d'Urgell s'ha mostrat sorprès davant les informacions que apunten que el Vaticà estaria sospesant la renúncia al Coprincipat d'Andorra, una figura que recau en el bisbe de la Seu i en el president de la República francesa. Des del bisbat s'assegura que no tenen cap indici ni informació d'aquestes voluntats per part del papa Francesc, i s'indica que Joan Enric Vives té l'agenda programada pels tres propers mesos.

De fet, aquest hipotètic canvi obligaria a una modificació de la Constitució, una situació que s'hauria d'abordar des de l'àmbit jurídic i diplomàtic i que no seria un procés curt. En aquest sentit, i segons informava La Vanguardia, els col·laboradors de Francesc haurien aconsellat prudència i anar amb peus de plom en aquesta qüestió. Una de les veus més autoritzades que haurien apostat per la prudència seria la de Pietro Parlin, secretari d'Estat del Vaticà i bon coneixedor de la realitat d'Andorra.