Presó per a dos dels neonazis que van apallissar un jove independentista a Lleida

Durant la pallissa, els agressors haurien cridat "catalufo de mierda"

ACN
28 de maig del 2015
Actualitzat a les 11:07h
Imatge d'un dels detinguts
Imatge d'un dels detinguts

El jutge de guàrdia de Lleida ha ordenat aquest dimecres presó sota fiança de 3.000 euros per a dos dels tres nois d'ideologia neonazi detinguts aquest dimarts com a presumptes autors d'haver apallissat un altre noi, d'ideologia independentista. Els acusats són els germans Damian i Andrés Priego Escrichuela. L'altre detingut ha quedat en llibertat però el jutge li ha imposat una ordre d'allunyament de la víctima. Durant l'atac, els agressors haurien cridat "catalufo de mierda" a la víctima, que va quedar amb la mandíbula trencada.

Hi ha una quarta persona implicada, un menor d'edat que, tot i que no se'l va arribar a detenir, està imputat, com els altres tres, de temptativa de robatori amb violència i un delicte de lesions amb l'agreujant de motivació ideològica. La víctima va patir contusions i té la mandíbula trencada. Els fets van tenir lloc el 5 de maig quan un grup de persones va agredir i intentar robar la víctima a la zona del Parc de l'Aigua de Lleida, després d'insultar-lo per la seva ideologia. Els atacants han assegurat davant del jutge que van presenciar la pallissa, però que no hi van participar.

Un dels agressors va ser detingut el 2013 per un delicte d'incitació a l'odi i discriminació. A la resta no els consten antecedents. Els tres detinguts han declarat aquest dimecres al jutjat de guàrdia de Lleida, que ha ordenat la presó per a dos d'ells.