L'oposició a la Diputació retreu a CiU l'aprovació d'un conveni per a les pistes d'atletisme de Mollerussa

PSC i ERC hi voten en contra mentre el president es defensa assegurant que només representa el 7% dels més de 4 milions aprovats aquest dijous en diferents acords

El president de la Diputació amb Jaume Gilabert, d'ERC
El president de la Diputació amb Jaume Gilabert, d'ERC | Salva Miret
ACN
22 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:25h

El penúltim ple de la legislatura a la Diputació de Lleida ha tingut un únic punt de disputa. L'oposició ha retret a l'equip de Govern de CiU que justament ara aprovi un conveni de 300.000 euros per al projecte de les pistes d'atletisme del Parc de la Serra de Mollerussa. Afirmen que no hi ha precedents de subvencions similars a instal·lacions esportives estrictament municipals i que la quantitat és molt elevada. El PP s'ha abstingut en la votació mentre que ERC i PSC hi han votat en contra.

El portaveu socialista, Miquel Aguilà, ha apuntat a un suposat favoritisme de la corporació provincial amb l'Ajuntament de Mollerussa, governat per CiU, extrem que el president Joan Reñé ha negat categòricament.Joan Reñé ha assegurat que els 300.000 euros per a les pistes d'atletisme de Mollerussa només representen un 7% dels més de 4 milions que sumen els nou convenis de diferents àmbits amb entitats, ajuntaments i consells comarcals aprovats al ple d'aquest dijous. A més, també ha insistit que l'ajuntament de la capital del Pla d'Urgell ha estat tractat igual que qualsevol altre municipi, gran o petit, de les comarques de Lleida que ha demanat ajuda a la Diputació per portar a terme actuacions urbanístiques, viàries, d'equipaments sanitaris, etc.

D'altra banda, el ple de la Diputació de Lleida -que no ha discutit cap moció- ha aprovat amb caràcter d'urgència un conveni amb l'IRTA per portar a terme la recerca sobre la resposta dels ametllers al regadiu en una finca propietat de la corporació a Maials. És un conveni de deu anys amb una dotació de 737.000 euros. Reñé ha defensat que la informació que s'obtindrà d'aquesta plataforma experimental serà fonamental per als pagesos, sobretot els de l'àrea regable del canal Segarra-Garrigues que veuen l'ametller com una opció de cultiu amb moltes possibilitats de futur. Aquest conveni, igual que tota la resta a excepció del de Mollerussa, s'han aprovat amb la unanimitat de tots els grups.