L'exconseller Ausàs condemnat a quatre anys de presó per contraban de tabac

Els magistrats consideren provat que l'exalcalde de la Seu d'Urgell la tenia un paper de "particular rellevància" en l'organització

ACN
21 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:03h
L'exconseller Ausàs, durant un ple al Parlament de Catalunya
L'exconseller Ausàs, durant un ple al Parlament de Catalunya | ACN

La Sala del Penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna de quatre anys de presó i multa de 195.000 euros que l'Audiència Provincial de Lleida va imposar a l'exconseller Jordi Ausàs per delictes de contraban de tabac i pertinença a grup criminal. La sala ha rebutjat el recurs de cassació interposat per l'exconseller contra la sentència.

Segons el Suprem, és "patent" que Ausàs -que recorda que també va ser alcalde de la Seu d'Urgell- tenia assignat un paper de "particular rellevància" dins del grup. Les proves evidencien que va acudir en 22 ocasions al garatge que s'utilitzava com a base d'avituallament del tabac de procedència il·legal des de finals de maig al 10 de juliol de l'any en què es va fer la investigació.

Al garatge es va trobar tabac per valor de 14.562 euros i també es van localitzar a la residència d'Ausàs 25.875 euros, a més de notes manuscrites i informàtiques amb apunts relacionats amb la distribució del tabac.

Els magistrats desestimen els recursos de cassació interposats per altres sis condemnats i estimen parcialment el de Ramon Visanzas, que era el director i coordinador del grup, a qui li rebaixen la condemna a cinc anys de presó.