Els sindicats d'ensenyament homenatgen Abel Martínez un mes després de la seva mort

Directors generals i membres del Departament d'Ensenyament se sumen a l'acte de record al docent

ACN
20 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:07h
Diversos professors han recordat Abel Martínez
Diversos professors han recordat Abel Martínez | Laura Cortés

El sector de l'Ensenyament ha fet aquets dimecres al matí, un homenatge al docent mort ara fa un mes a l'instiut Joan Fuster de Barcelona, després de l'agressió d'un alumne. A l'hora exacta en què va tenir lloc l'incident, a les 9 i 20 minuts del matí, una seixantena de persones, entre les quals les directores de Primària i Secundària, Carme Ortoll i Teresa Pijoan, s'han sumat a la concentració davant la seu del Departament d'Ensenyament per recordar Abel Martínez. L'acció estava convocada pels sindicats d'Ensenyament, que han desplegat una pancarta amb el missatge 'Tots som Abel' i han mostrat cartells amb un crespó negre i l'etiqueta #nooblidem.

Després d'un minut de silenci, els sindicats han llegit un manifest unitari on han lamentat la mort d'Abel Martínez en un ''acte educatiu'', un fet que han qualificat de ''el més dolorós dels contrasentits''. En el manifest, els sindicats han demanat ''no passar de llarg'' i buscar els motius del succés a l'hora que posar les mesures per solucionar possibles problemàtiques similars i evitar que es repeteixin episodis d'aquestes característiques. Per això, els sindicats han criticat que el Departament d'Ensenyament ''hagi fet el possible per mantenir-hi en l'oblit'' i han proposat als centres educatius, que també feien concentracions en record al professor, que reflexionin sobre la situació i enviïn les seves propostes al Departament i als sindicats mateixos per elaborar nous protocols. 

En aquest sentit, els sindicats mantenen que les retallades han empitjorat les condicions laborals dels professorats que amb menys Equips d'Atenció Pedagògica, menys Unitats de Suport a l'Educació Especial i menys personal de suport del departament, s'ha dificultat l'atenció a la diversitat que requereixen alguns alumnes. Demanen superar l'època de retallades i tornar a millorar la qualitat de l'educació pública.