David Fernández: «Ciutadans és un partit de l'antic règim, però maquillat»

El diputat independentista crida des de Balaguer a votar la CUP per acabar amb la crisi de les esquerres

Àlvar Llobet
18 de maig del 2015
Actualitzat a les 23:37h
David Fernández ha fet campanya a Balaguer
David Fernández ha fet campanya a Balaguer | Àlvar LLobet

El diputat de la CUP, David Fernández, ha cridat aquest dilluns des de Balaguer a votar la CUP el proper diumenge per superar la crisi que en els darrers anys han patit els partits d'esquerra en els darrers anys. El líder independentista ha definit els membres de les candidatures de la seva formació com uns "espartans" que fan possible que la CUP sigui el Cavall de Troia que possibiliti un canvi en la política catalana. Fernández, que ha fet l'acte al costat de Teresa Forcades, ha carregat els neulers contra Ciutadans, de qui ha dit que són un partit "de l'antic règim però maquillat".

Sobre l'obligació de retirar les estelades que ha ordenat la Junta Electoral, Fernández ha assegurat que aquest és un fet que demostra que Catalunya "no és un país normal", i ha repetit aquesta màxima per repassar els greuges que li toca viure al país dins l'Estat espanyol com el no respecta a la pluralitat o que el govern usa la força dels tribunals per fins polítics. 

Fernández ha insistit en el fet que la crisi ha estat "una estafa" i ha criticat les retallades fetes pel govern de la Generalitat. "No és que no hi hagin recursos, sinó que estan molt mal repartits" ha indicat el diputat de la CUP davant d'una sala d'actes de l'Ajuntament de Balaguer plena fins la bandera.