El Lleida s'ho creu

Els lleidatans guanyen el Reus i mantenen viva la possibilitat de classificar-se pel play-off | Un gol de Chamorro a l'inici del matx i un d'Albístegui a les acaballes retornen les bones sensacions a l'equip, que encara amb confiança el darrer partit contra el Cornellà

Àlvar Llobet
10 de maig del 2015
Actualitzat el 11 de maig a les 0:10h
Els jugadors del Lleida celebrant el gol de Chamorro
Els jugadors del Lleida celebrant el gol de Chamorro

El Lleida Esportiu ha superat in extremis el Reus en un partit vibrant al Camp d'Esports i manté viva la possibilitat de classificar-se pel play-off d'ascens.

La sort li ha somrigut als lleidatans ja en els primers minuts de partit. Una pressió avançada del Lleida Esportiu ha permès una jugada per la banda de Nieto que ha centrat per Salva Chamorro, que acomodant la bola amb l'interior ha posat l'1 a 0 al marcador. El gol ha donat ales als lleidatans, que han controlat bé el joc del Reus, incapaç d'arribar amb perill a la porteria de Pau Torres, sense massa feina durant els primers 45 minuts.

Els blaus s'han sentit molt còmodes al terreny de joc, fent una pressió alta inèdita en les darreres jornades. Aquesta tasca dels davanters s'ha combinat amb una bona posició de la defensa lleidatana, ben plantada i sense passar angúnies. De fet, el Reus no ha xutat cap vegada entre els tres pals durant la primera part. La única màcula pels del Segre durant la primera part ha estat la lesió de Forniés, que al minut 38 ha hagut de ser substituït per una presumpta lesió muscular.

La segona part ha començat amb el Reus intentant tenir més la pilota per crear perill per les bandes. Els del Baix Camp han sortit més decidits a buscar la porteria de Torres, que tampoc ha hagut d'intervenir durant els primers minuts de la represa. La primera ocasió de perill de la segona ha vingut de les botes de Nieto, que ha connectat un xut creuat que ha sortit desviat.

No obstant, l'anhel del Reus ha tingut premi en un córner que ha pentinat magistralment Edgar i que ha rematat al fons de la xarxa Vítor, que posava la igualada i que obligava els lleidatans ha treure's la son de les orelles. Als d'Idiakez els hi ha costat molt trobar el to del partit després de l'empat, i fins i tot han estat de sort ja que l'àrbitre no ha xiulat un clar penal de Baquero sobre Cassama.

El lateral del Reus ha portat de corcoll la defensa del Lleida durant la segona part i ha ajudat als visitants a lligar en curt els locals, sense idees durant força estona. Idiakez ha intentat remoure l'equip donant entrada a Diego Sánchez, una decisió que li ha proporcionat al Lleida més mobilitat per la banda esquerra. Una internada del davanter l'ha blocat el porter del Reus abans que Chamorro pogués rematar a gol. En els darrers minuts el partit s'ha convertit en un frec a frec entre els dos equips, que han mantingut una igualtat absoluta i que pintava que se l'enduria qui fos capaç de marcar.

A les acaballes, una jugada al balcó de l'àrea l'ha controlat amb el pit Alex Albístegui, que davant d'una mala sortida del porter visitant ha posat la punta de la bota per fer el 2 a 1 definitiu. Els lleidatans han de certificar la classificació pel play-off la setmana vinent al camp del Cornellà.