CUP Bellpuig: «Al consistori li sobren personalismes»

El candidat, Josep Ramon Bacardí, diu que el partit auditarà els comptes municipals durant el primer any de legislatura

Redacció
01 de maig del 2015
Actualitzat a les 12:24h
La CUP de Bellpuig
La CUP de Bellpuig
Josep Ramon Bacardí, candidat de la CUP a Bellpuig  

Consulta els resultats de les municipals del 2007 i 2011 a Bellpuig
 


- Tres propostes del seu programa electoral

- Obrir i fer més participatius els plens municipals.

- Remunicipalitzar els serveis públics.

- Fomentar la participació, eliminant la burocràcia i crear òrgans de decisió col·lectiva.

- Acabi les frases:

- Al meu municipi li falta... més transparència, participació real i més comunicació entre l’ajuntament i la ciutadania.

- Al meu municipi li sobra... personalismes. La CUP Bellpuig no creiem que qualsevol afer municipal hagi de passar per l’alcalde o regidor de torn per donar-hi l’aprovació. Una cosa és o deixa de ser possible en tant que l’alcalde ho veu bé. Falta més projecte polític.

- La crisi s’ha acabat a la seva localitat?

- És difícil de contestar perquè hi ha un desconeixement i poca transparència dels serveis socials. D’altra banda però, si s’ha acabat no haurà estat pas per les polítiques d’ocupació o per les alternatives proposades per l‘ajuntament per incentivar l’economia, ja que hem pogut comprovar com s’ha utilitzat l’obligació de reduir el deute com l’excusa per justificar-ho.

- La primera mesura que prendria si  és escollit alcalde el 24 de maig

- El primer any serviria per auditar l’estat de l’ajuntament: volem saber i fer saber com estan els comptes  municipals. També ens posaríem en contacte amb els diferents agents socials, entitats i organitzacions per intentar implicar-los en el nostre projecte de municipi.

- Quantes legislatures creu que hauria de governar un alcalde?

- Una legislatura. La nostra assemblea considera que no és necessari repetir legislatures perquè apostem per la regeneració de les candidates en el nostre projecte polític.

- Amb quin partit mai no pactaria?

- Tenim molt clar que mai pactarem amb un partit sense una política de màxima obertura, transparència i que aposti fermament per la política del dia a dia. Creiem que no és qüestió de partits sinó de polítiques, però l’important és ser coherent i no fer pactes per una qüestió estratègica de representació institucional ni per interessos personals.

- L’aparició de les noves formacions és fruit de la poca autocrítica dels partits tradicionals?

- Més que la poca autocrítica, la poca empatia amb les classes populars o la situació actual.
El problema dels partits i polítics tradicionals és que estan massa acostumats a considerar-se els amos i senyors, amb la corrupció afegida que això ha comportat. Quan fa anys que es viu en una bombolla, com la que pot suposar ostentar un càrrec públic durant moltes legislatures és fa difícil posar-se en el lloc de la classe treballadora, aquella que està patint la crisi més profundament

- És bo que la independència de Catalunya estigui present en aquestes eleccions?

- Sí, en tant que els alcaldes i regidors que surtin escollits tindran una tasca vital en el camí per construir la República Catalana Independent. No tant en clau d’aliances als municipis només sustentades per la qüestió nacional, ja que la crisi i tots els problemes socials també seran claus durant els propers 4 anys per poder reformular un nou país amb estructures més igualitàries d’economia social. Per nosaltres, la independència es construeix des de baix, per tant, des dels municipis.