«Salvem Mont-Rebei» reclama el Parc Natural del Montsec abans de setembre

El col·lectiu instarà dimecres al Parlament a que declari aquesta catalogació

ACN
26 d'abril del 2015
Actualitzat el 27 d'abril a les 10:58h
Una caminada popular ha reclamat el Parc Natural del Montsec
Una caminada popular ha reclamat el Parc Natural del Montsec | Salvem Mont-Rebei

Membres de la Plataforma "Salvem Mont-Rebei" reclamaran dimecres als partits amb representació al Parlament que el Montsec sigui declarat Parc Natural abans d'acabar l'actual legislatura. Aquest diumenge, tot i la pluja, unes 200 persones ja han fet sentir aquesta demanda amb una caminada reivindicativa que ha acabat al congost de Mont-Rebei.

Segons la plataforma, és imprescindible augmentar el grau de protecció del Montsec per evitar que es tornin a repetir amenaces com la construcció d'una presa per part d'Endesa a Mont-Rebei. Rebutgen, per tant, esperar fins l'any 2017 com va proposar el conseller de Territori Santi Vila. El portaveu del grup ecologista Ipcena, Joan Vázquez, ha recordat que l'11 de novembre de 1988, el Parlament ja va votar per unanimitat la declaració de Parc Natural de les serres del Montsec. "Vint-i-set anys després, però, encara no s'ha fet res", s'ha lamentat. Segons Vàzquez situar el termini el 2017 "és com renunciar al Parc Natural" perquè "no sabem què pot passar fins a aquell moment, segurament Santi Vila ja no serà conseller i tot plegat ens deixa en uns situació de molta incertesa".

A la reunió convocada a la cambra catalana també és previst que hi assiteixin representants de la Fundació Catalunya-La Pedrera, encarregats de la gestió de la part catalana del congost.