Emili Bayo i Senyor Postu, els més reclamats per Sant Jordi a Lleida

Enguany hi ha una quarantena d'autors de Ponent amb llibres a la venta

À.Ll / ACN
23 d'abril del 2015
Actualitzat a les 19:42h
Desenes de lleidanats buscant llibres aquest matí
Desenes de lleidanats buscant llibres aquest matí | Salva Miret

El bon temps ha animat les primeres hores de la diada de Sant Jordi a Lleida i llibreters i floristes esperen tancar la jornada almenys amb un lleuger increment de vendes respecte l'any passat. La peculiaritat d'aquest any és que es registra un rècord de novetats d'autors de Ponent, amb una quarantena de títols, segons el president del Gremi de Llibretes de Lleida Jordi Casellas.

Entre els que s'apunten com els més venuts hi ha el llibre de no-ficció "Sóc de l'Oest" del Sr. Postu, o la novel·la negra 'Puta Pasta', d'Emili Bayo, VI Premi Crims de Tinta. La jornada ha començat amb el tradicional esmorzar literari a la seu de Pagès Editors, una firma que enguany celebra el seu 25è aniversari.Un centenar d'escriptors i escriptores han participat aquest dijous a l'esmorzar literari, que Pagès editors i Editorial Milenio organitzen en motiu del dia de Sant Jordi. Enguany, la poetessa i periodista Gemma Casamajó ha estat l'encarregada d'inaugurar els parlaments, amb lectura de la glossa 'Elogi de la lectura'. Aquest esmorzar literari ja s'ha convertit en una tradició, que serveix per donar el tret de sortida a la diada del llibre i la rosa a Lleida.

Pagès Editors commemora aquest any el seu quart de segle amb novetats per Sant Jordi. El seu director i fundador, Lluís Pagès, ha destacat que aquesta diada compten amb l'avantatge de disposar d'una distribuïdora pròpia que els ha permès garantir que els llibres han arribat a temps als punts de venda. Una altra novetat és la col·lecció de llibres infantils Nandibú "que és tot un èxit i ens ha permès arribar a llibreries on fins ara ens era molt difícil". "Espero que sigui un any molt profitós per a nosaltres i per a tots els nostres autors", ha afegit.

Pagès també ha remarcat la importància de la meteorologia per garantir l'èxit de la jornada, un factor que a Lleida està garantit aquest any. L'editor lleidatà no ha volgut, però, fer prediccions sobre augment de vendes per Sant Jordi. En tot cas ha volgut deixar clar que malgrat aquest dijous es tanqui amb bones dades "la crisi encara és molt dura".

En el mateix sentit s'ha expressat el president del Gremi de Llibreters de Lleida, Jordi Casellas. "Esperem que aquest Sant Jordi sigui un dia profitós, marqui un punt d'inflexió i ens puguem mirar el futur amb optimisme, perquè l'últim any ha estat dur", ha dit.

Casellas ha apuntat el llibre de no-ficció "Sóc de l'Oest" del Sr. Postu, o la novel·la negra 'Puta Pasta', d'Emili Bayo, com els que poden ser els títols més venuts d'autors de Ponent. També encapçala les travesses una altra novel·la negra d'autor lleidatà, 'La penitència de l'alfil', segona obra del mosso d'esquadra Rafa Melero.

Pel que fa a autors catalans, ja han tingut molta sortida 'Un any i mig' de Sílvia Soler, o 'Algú com tu', de Xavier Bosch. En literatura catalana, triomfen María Dueñas amb 'La Templaza', o Arturo Pérez-Reverte amb 'Hombres buenos'.