Un alumne mata un professor de Lleida en un institut de Barcelona

El sospitós, de 13 anys, ha entrat al centre amb una ballesta | Àngel Ros ha visitat la família i els ha tramès el condol en nom de la ciutat

Redacció
20 d'abril del 2015
Actualitzat a les 22:18h
Agents dels Mossos, davant de l'Institut Joan Fuster.
Agents dels Mossos, davant de l'Institut Joan Fuster. | Europa Press

Un estudiant de segon d'ESO de l'institut Joan Fuster de Barcelona, ha entrat a un quart de deu d'aquest matí al centre armat amb una ballesta i ha matat un professor lleidatà, A.M, de 35 anys, que feia una substitució en l'assignatura de Ciències Socials. L'home volia socórrer una companya seva que es trobava amenaçada pel noi. Com que l'alumne és menor de 14 anys, la policia no el pot imputar per l'assassinat. Les classes han quedat suspeses fins dimecres.

Segons han explicat a Europa Press testimonis dels fets, l'alumne ha arribat tard a classe, i ha apuntat la seva mestra de Castellà, l'Asun, amb una ballesta, fet que els seus companys s'han pres com una broma. Fins que l'ha acabat disparant a l'ull, causant-li una ferida de poca consideració. Després també ha atacat una alumna, filla de la professora.

En sentir els crits, A.M, el mestre lleidatà que es trobava a l'aula contigua, a segon C, ha decidit entrar a l'aula de l'Asun per veure què hi passava. Quan l' anava a socórrer, el noi l'ha apunyalat mortalment amb una arma blanca.
 

Els serveis mèdics ha atès la família de la víctima a Lleida Foto: Cati Lleida


Els serveis mèdics atenen psicològicament la família del jove a Lleida

Dues ambulàncies s'han acostat al carrer Vilaller de la ciutat de Lleida per atendre psicològicament els familiars del jove, que havia nascut a Lleida tot i que havia desenvolupat gran part de la seva vida laboral a Barcelona.

L'Ajuntament de Lleida decreta un dia de dol

L'Ajuntament de Lleida ha decretat un dia de dol oficial. El paer en cap, Àngel Ros, ha visitat la família i els ha tramès el condol en nom de la ciutat i ha posat a la seva disposició els serveis municipals i socials que puguin necessitar en aquests moments. L'alcalde, en nom de la ciutat, ha lamentat públicament els fets ocorreguts a Barcelona i ha tramès també la seva solidaritat al conjunt de la comunitat educativa davant del succés. El paer en cap ha declarat un dia de dol per demà dimarts en què les banderes de la ciutat onejaran a mig pal.

La Diputació de Lleida ha decidit suspendre tots els actes d'aquest dilluns i de dimarts en senyal de condol per la mort del jove professor.

Per la seva banda, els sindicats han anunciat que aquest dimarts faran una concentració al Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida per la mort del docent.