Ros, sobre la xiulada de l'ANC: «No me l'esperava»

L'alcalde de Lleida demana "seny" als partits per evitar la "radicalització" de la política catalana

À.Ll / ACN
14 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:46h
Ros ha agraït el gest de Carme Forcadell
Ros ha agraït el gest de Carme Forcadell | Begoña Fuentes

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha tret importància a la xiulada que va patir aquest diumenge per part d'alguns socis de l'ANC a l'Assemblea General Ordinària celebrada a Lleida. Ha admès que "no s'esperava" aquesta sonora protesta, però creu que es tracta d'un tema "minoritari".

Tot i així, ha emplaçat els líders públics a "posar seny" en els seus discursos per evitar la "radicalització" de la vida política. Una radicalització que no ha volgut vincular directament a la qüestió identitària ni a les demandes nacionals. Ros ha agraït a Carme Forcadell el seu suport durant l'escridassada i ha insistit en el seu "respecte" als plantejaments que clamen per la independència malgrat discrepar-hi. El batlle lleidatà ha volgut deixar clar que la xiulada "no va ser ni molt menys majoritària" i ha considerat que la majoria dels socis de l'ANC van expressar un comportament "democràtic". A més, ha dit que el seu discurs polític sempre s'ha orientat al "respecte" cap a plantejaments múltiples, amb els quals necessàriament no hi coincideix, com ara el que clama per la independència de Catalunya o el que demana el manteniment de l'status-quo.

Per tot plegat, ha demanat als líders polítics que "introdueixin seny" en els seus discurs públics perquè la societat catalana té "indicadors de radicalització". Una radicalització que "no es pot associar a cap fet concret", tampoc al debat sobiranista, ha especificat.

Així, Ros ha insistit que en el seu discurs de benvinguda als socis de l'Assemblea Nacional Catalana -que va celebrar la seva tercera assemblea aquest diumenge a Lleida-, va voler transmetre el seu paper "de catalanista i d'alcalde". "El que pensava i el que penso és que Catalunya ha anat bé quan hem tirat endavant al mateix temps les ambicions nacionals amb les econòmiques, socials i culturals. Catalunya s'ha construït des dels governs de la Generalitat i els ajuntaments", ha asseverat en una atenció als mitjans de comunicació després de participar en una trobada d'alcaldes a Barcelona.