ICV refà els ponts amb MES tot i considerar-lo un partit «poc seriós»

Els dos partits encaixen de nou gràcies a un nom de consens en el segon lloc de la llista: Noèlia Pena | La candidatura es dirà "Entesa"

Àlvar Llobet
11 d'abril del 2015
Actualitzat el 20 d'abril a les 18:47h
Baches i Mòdol han segellat de nou el pacte electoral
Baches i Mòdol han segellat de nou el pacte electoral

ICV i MES aniran junts finalment a les eleccions del 24 de maig sota el nom d"'Entesa". El comunicat que aquest dijous havia fet públic la formació ecosocialista on assegurava que s'havia trencat el pacte amb Moviment d'Esquerres per la impossibilitat d'arribar a un pacte per decidir el segon candidat de la llista i on es considerava el seu soci electoral de partit "poc seriós", ha estat guardat al calaix poques hores després un cop superat l'escull del segon nom.

La resistència del líder de MES, Pep Mòdol, a fer tàndem amb Eduard Baches, s'ha trencat per donar pas a un nom de consens, Noèlia Pena, una independent que ha possibilitat l'encaix de les dues formacions en una sola candidatura i que ha obligat a Mòdol ha rebaixar les seves aspiracions. El líder de la novella formació anirà de tres.

Tan Baches com Mòdol han destacat que l'acord d'Entesa ha estat possible gràcies a la voluntat de les dues parts de poder formar una alternativa d'esquerres per governar la Paeria. ICV i MES faran públics la pròxima setmana la resta de persones que conformaran la candidatura, tot i que ja han avançat que aquesta comptarà amb persones de moviments socials i de la vida política, cultural i social de la ciutat com ara Elena Motos o Carles Feixa i altres membres de MES.