Santi Vila: «Farem el que calgui per preservar el congost de Mont-rebei»

El conseller de Territori considera que la construcció d'una presa en aquest espai tindria uns efectes irreversibles pel paisatge i per les espècies protegides

À.Ll
08 d'abril del 2015
Actualitzat a les 19:11h

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila Foto: Patrícia Mateos


El Govern de la Generalitat ha mostrat aquest dimecres el seu rebuig a la proposta de la companyia ENDESA de construir al congost de Mont-rebei una presa. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat en aquest sentit que el Govern català "farà el que calgui per preservar aquest espai".

El convergent ha indicat que seria un despropòsit tirar endavant aquesta proposta perquè la que tindria uns efectes irreversibles per algunes espècies com la llúdriga o el trencalòs, així com també pel valor paisatgístic. Vila ha posat èmfasi en la valoració negativa que ha fet Territori respecte a la proposta de creació de la presa.

Sobre la fauna que habita en aquest espai natural, Joan Vázquez, líder del col·lectiu ecologista Ipcena que s'ha mobilitat contra aquesta presa, ha destacat a Catalunya Ràdio que aquesta construcció faria inviable la vida de les llúdrigues a Mont-rebei, ja que no podrien desplaçar-se riu avall.