Antifrau escorcolla la Paeria

La Fiscalia Anticorrupció també busca documentació a l'Ajuntament de Lleida | L'operació està relacionada amb les denúncies realitzades per l'exregidora Marta Camps | La mateixa regidora ha estat present en l'operació, on s'han recollit desenes de documents | Àngel Ros assegura que s'està facilitant informació i carrega contra lextinenta d'alcalde: "Camps ja ha aconseguit la foto de l'escorcoll que volia"

Àlvar Llobet
04 de març del 2015
Actualitzat el 15 de desembre a les 12:17h
Camps ha acompanyat els membres de l'Oficina Antifrau
Camps ha acompanyat els membres de l'Oficina Antifrau | L.C

La Paeria ha rebut aquest matí un escorcoll Foto: À.Ll


Funcionaris de l'Oficina Antifrau i de la Fiscalia Anticorrupció s'han personat aquest matí a la Paeria de Lleida i han retirat documentació i ordinadors en el marc d'una operació relacionada amb les denúncies realitzades per la regidora Marta Camps.

Diversos membres de l'organisme han entrat al consistori municipal acompanyats de la mateixa regidora per investigar presumptes vulneracions de les comunicacions del telèfon mòbil i dels correus electrònics que va denunciar Camps fa dues setmanes. En aquest punt, la regidora assegura que li van ser robades tres factures de telèfon i que va sentir-se "espiada".
 

Dos funcionaris sotint amb paper de la Paeria Foto: Laura Cortés


La Fiscalia investiga dietes i concessions

Per la seva banda, els responsables de la Fiscalia, ha assegurat Camps a NacióLleida, estan seguint la pista de diverses irregularitats en la gestió d'Àngel Ros vinculades al cobrament de dietes. En aquest sentit, la regidora va concertar 1.500 euros en concepte de dieta que va passar l'alcalde d'un viatge a la Xina i que ella es va negar a firmar perquè no la veia clara. Camps apunta, no obstant, que hi ha altres cobraments irregulars que s'estan investigant. En aquest sentit també s'estaria buscant sopars del PSC que haurien estat facturats a l'Ajuntament de Lleida.

Els membres de la Fiscalia que registren la Paeria també busquen documentació sobre presumptes irregularitats en processos de concessió d'obres i serveis que va fer el consistori a la discoteca Larida de la ciutat, que es va fer el juny passat i que va suposar l'exempció del pagament de 281.000 euros que havia de fer l'empresa en concepte de deute amb el consistori.

Aquest expedient, segons el meu entendre, tenia moltes irregularitats i va ser un motiu d'enfrontament intern", ha dit Camps. Va ser llavors, ha continuat, "quan no va ser possible frenar la concessió, que ho vaig posar en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció". "No es van complir els compromisos econòmics amb l'Ajuntament i considero que sí que és un tracte de favor i un vestit a mida segons el que els concessionaris podien pagar".

"Espero que surti la veritat, que es faci justícia i que si es troba algun indici de delicte es prenguin les mesures que toquin si creuen que s'ha amagat informació". "Jo sempre he dit que perseguia que les coses a l'Ajuntament es fessin bé", ha dit Camps.

 

Camps ha acompanyat els membres de l'Oficina Antifrau Foto: Laura Cortés


Ros: "Camps ja ha aconseguit la foto de l'escorcoll a la Paeria"

L'alcalde de Lleida, que viatjava cap a Madrid i ha hagut de tornar, ha assegurat "no saber res d'aquesta operació", alhora que ha dit que està facilitant tota la informació perquè "la Paeria no té res a amagar". Ros ha carregat també contra Marta Camps assegurant que "ja ha aconseguit la foto de l'escorcoll de la Paeria".

Per la seva banda, el tinent d'alcalde Rafael Peris, que actuava com alcalde en funcions per l'absència de Ros, ha tret ferro a l'assumpte i ha indicat que tots els serveis funcionen amb normalitat i que "no hi ha cap problema".

Precisament, aquest mateix dimecres, Camps ha fet arribar al secretari de la Comissió de Garanties del PSC, Antoni Cuadras, una carta en què demana que s'anul·lin tots els acords referits a la dissolució de l'agrupació local del PSC de Lleida. Els motius, al·lega, són que s'han pres acords en reunions "irregularment convocades", especialment, apunta, la de l'executiva local del dia 25 de febrer.