Ros fulmina Camps

Àngel Ros cessa la regidora d'Urbanisme com a portaveu i com a primera tinenta d'alcalde per "pèrdua de confiança en el darrer any i mig" | El paer en cap assegura que Camps podrà seguir al grup municipal del PSC sense cap càrrec "si ella vol" | L'edil afirma que l'alcalde la vol "destruir progressivament" i considera que està al darrere d'informacions que la vinculen a la trama Gürtel

Àlvar Llobet
18 de febrer del 2015
Actualitzat el 15 de desembre a les 12:13h
La relació entre Marta Camps i Àngel Ros ha saltat pels aires aquest dimecres
La relació entre Marta Camps i Àngel Ros ha saltat pels aires aquest dimecres | ACN

Les tensions internes entre l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, i la regidora d'Urbanisme i mà dreta del paer en cap durant anys, Marta Camps, han acabat saltant pels aires. L'alcalde ha decidit posar punt final a la relació amb la regidora i li ha tret les competències de portaveu de grup del PSC al·legant una pèrdua de confiança en els darrers temps. Camps deixarà de ser també primera tinenta d'alcalde i quedarà com a regidora sense cap funció a partir d'ara i fins que acabi la legislatura. En aquest sentit, el paer en cap ha assegurat que Camps "podrà seguir al grup municipal del PSC sense cap càrrec si ella vol".

Montse Mínguez, primera tinent d'alcalde

Les funcions de primera tinenta d'alcalde que assumia Camps les ocuparà Montse Mínguez. Els actuals tinents d’alcalde del 2 al 6 passen a ocupar els llocs de l’1 al 5 i el sisè tinent d’alcalde serà el regidor Joan Gómez. D'altra banda, les funcions de la regidoria d’Urbanisme les desenvoluparà l'edil Fèlix Larrosa, excepte en els àmbits de Mobilitat i OMAC, que passen a dependre de Gómez.

La mà dreta de Camps també cau

Així mateix, l’alcalde proposarà al ple de la setmana vinent el cessament de la directora de Serveis d’Urbanisme, Teresa Serentill, mà dreta de Camps durant els darrers anys. Totes les seves funcions les assumirà Josep Farrero, també director de Serveis d’Economia.

El paer en cap proposarà, en la propera junta general de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, que es convocarà juntament amb el proper ple, una reestructuració de l'organisme. L’empresa passarà, una vegada acabat el procés pertinent, a ser una unitat orgànica de l’Ajuntament de Lleida amb el nom d’Oficina Municipal d’Habitatge Social, que estarà adscrita a la regidora de Serveis a les Persones.

Ros admet per primer cop que les relacions amb Camps s'han deteriorat

Després que l'edil assegurés en una entrevista a NacióLleida que les relacions amb l'alcalde s'havien deteriorat en els darrers temps, avui ha estat Ros el que ha admès per primer cop que la relació amb Camps "està molt deteriorada des de fa un any i mig, just després que jo anunciés que em tornaria a presentar a les eleccions municipals del 2015".

Ros ha assegurat que encara no ha pres una decisió sobre si Camps anirà a la llista del PSC per les eleccions municipals, encara que tot apunta que la regidora no anirà a la candidatura de l'alcalde socialista i més després de la decisió que ha pres Ros aquest dimecres. De fet, des de l'entorn de la regidora es dóna per fet que aquesta serà la darrera legislatura de l'edil a la Paeria.

Camps diu que Ros la vol "destruir progressivament"

En un comunicat duríssim, Camps ha lamentat la decisió d'Àngel Ros i l'ha acusat d'intentar destruir-la progressivament com a represàlia per no haver volgut apartar-se de les aspiracions polítiques que tenia a la Paeria i que va admetre en l'entrevista a aquest diari. Camps però, va més enllà i relaciona la notícia que vinculava negocis privats seus amb la privatització de l'enllumenat a Lleida a una filtració del propi alcalde que li ha servit d'excusa per executar el seu cessament.

Camps apunta en aquest sentit que aquesta tarda ha estat lliurada a Ros una acta notarial en la que es fa esment a que "qualsevol rescissió de les meves responsabilitats a partir d'aquesta publicació estarà basada en una falsedat".

Comunicat de Marta Camps