Balaguer enllesteix el projecte del tramvia que permet ampliar el passeig

L'alcalde de la ciutat, Josep Maria Roigé, assegura que la signatura del conveni amb el Govern és qüestió de setmanes

Àlvar Llobet
17 de febrer del 2015
Actualitzat a les 15:50h
L'estació de tren de Balaguer canviarà de cara en els propers anys
L'estació de tren de Balaguer canviarà de cara en els propers anys

L'Ajuntament de Balaguer està enllestint el projecte per convertir el tren en un tramvia al seu pas per la ciutat. El consistori i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya porten més de dos anys bastint aquest nou concepte urbanístic que suposarà l'eliminació de la barrera arquitectònica de l'actual estació i possibilitarà l'ampliació del passeig. L'alcalde de la capital de la Noguera, Josep Maria Roigé, assegura que s'estan ultimant els detalls per poder signar el conveni en les properes setmanes, encara que destaca que l'obra no es realitzarà de forma immediata ja que és necessària l'assignació d'una partida pressupostaria per part del Govern de la Generalitat.

Roigé apunta que en aquest acord s'hi esbossaran els emoluments que es necessitaran per tirar endavant aquestes obres, reivindicades durant anys a la ciutat i alternativa al soterrament de les vies del tren, una idea "impossible" de portar a terme segons ha reconegut en més d'una ocasió el propi batlle de Balaguer tot i que l'any 2006 el govern del socialista Miquel Aguilà va fer passos per executar aquesta proposta.
 

Recreació del nou tramvia de la ciutat


El convergent recorda que aquest és un projecte que és vist amb bons ulls per l'executiu català, i esmenta com a botó de mostra les gestions fetes pel Govern per comprar combois que s'adaptin a les noves condicions que tindrà la nova línia de tramvia de Balaguer. "Els nous trens ja estan encarregats" recorda Roigé. El nou tramvia està previst que circuli pel mateix lloc per on passa actualment el tren, si bé la velocitat es reduirà notablement, i es preveu que el trànsit de vehicles i vianants es reguli amb semàfors.

L'ampliació del passeig, una possibilitat amb aquest nou concepte urbanístic

Aquesta obra suposarà una nova projecció d'algunes vies del municipi que quedaven encotillades per l'estació de tren. En aquest sentit, l'alcalde de Balaguer apunta que el passeig podria arribar fins a la zona d'Inpacsa degut a que no hi hauran obstacles arquitectònics. Per fer-ho comprensible, Roigé traça una comparació del que podrà ser el tramvia balaguerí amb els que hi ha a l'Avinguda Diagonal de Barcelona.