Els caps de bombers voluntaris de Lleida pleguen al sentir-se desprotegits pel Govern

Un 80% dels responsables dels parcs lleidatans presenten la dimissió al considerar que el nou reglament no els hi dóna una cobertura assistencial i jurídica digna

À.Ll
09 de febrer del 2015
Actualitzat a les 11:59h

Els Bombers es queixen del nou reglament del Govern Foto: Guillem RS/DelCamp.cat


Els caps i subcaps dels parcs de bombers voluntaris de la demarcació de Lleida presentaran en els propers dies la dimissió en bloc per divergències de criteris amb el Departament d'Interior degut a l'entrada en vigor del nou reglament del cos. L'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya denuncia que el nou articulat posa els bombers voluntaris al mateix nivell que els professionals pel que fa a funcions i obligacions, però en cap cas els equipara en cobertura jurídica, sanitària i assistencial.

El president de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya (AS.BO.VO.CA), Josep Maria Alcalà assegura que "s'ha fet tot per reconduir la situació, però l'administració no ens fa ni cas". En aquest sentit, el col·lectiu de bombers lleidatans seguiran els passos que fa dues setmanes van iniciar els de Tarragona, que van dimitir en bloc contra Interior.

La dimissió la tindrien decidida entre 35 i 40 caps i subcaps dels 26 parcs de bombers voluntaris de Lleida, una xifra que suposa un 80% dels responsables d'aquests equipaments a la demarcació.