Lleida homenatja Víctor Torres, l'«homenot» republicà

L'acte ha servit per commemorar el centenari del naixement de l'il·lustre polític | Representants de diversos partits han glossat la figura del germà del poeta Màrius Torres

À.Ll
28 de gener del 2015
Actualitzat a la 1:14h
L'IMAC ha acollit l'acte d'homenatge a Torres
L'IMAC ha acollit l'acte d'homenatge a Torres | Àlvar Llobet

La referència de Josep Pla ha servit aquest dimarts per definir l'il·lustre polític d'ERC mort el 2011, Víctor Torres, l'homenot republicà que ha rebut un homenatge pòstum dels membres del seu partit i dels representants d'altres formacions. Nascut el 1915, la figura de Víctor Torres ha estat una de les més considerades i respectades a Lleida en les darreres dècades, un fet que ha quedat palès en l'acte celebrat a l'IMAC de Lleida i que ha aplegat un centenar de persones.

El periodista i polític Miquel Pueyo ha destacat els valors polítics, cívics i personals de Torres, una persona de la, ha assegurat, va aprendre molt durant la seva carrera com a polític. Pueyo ha glossat la figura de l'insigne polític lleidatà tot recordant les experiències viscudes al costat del germà del poeta Màrius Torres, un home "amb una personalitat que a tots se'ns va impregnar". L'acte ha estat conduït pel candidat d'ERC a la Paeria de Lleida, Carles Vega, que ha assegurat que el personatge del republicà i la seva obra prendran encara més rellevància quan hi hagi més perspectiva històrica.

Jordi Curcó, periodista i polític d'Unió, ha destacat la lluita constant de Torres per la igualtat social i les llibertats de Catalunya com a nació alhora que ha emmarcat el polític d'ERC en la millor tradició política i cívica de Lleida. L'acte també ha comptat amb la participació d'Octavi Miarnau, de CDC, Eduard Baches d'ICV, i Carmina Pardo del PSC.

A l’acte hi ha assistit també dos dels tres fills del lleidatà, Manuel i Helena Torres, que han disculpat l’absència de la seva vídua Raymonde Salle per motius de salut.