La boira, nou reclam turístic

Una empresa lleidatana crea "La ruta de la boira" per fomentar el turisme del Pla d'Urgell

ACN / À.Ll
20 de gener del 2015
Actualitzat el 21 de gener a les 17:14h
Aquest dimarts s'ha presentat la ruta de la boira al Pla d'Urgell
Aquest dimarts s'ha presentat la ruta de la boira al Pla d'Urgell

"Els catalans, de les pedres en fem pans". La dita popular que referencia una voluntat de canvi i millora serveix per explicar bé la iniciativa que ha tirat endavant el bloc LaBoiradePonent.cat i l'empresa Boira Bike, que ha creat la primera 'Ruta de la boira' al Pla d'Urgell, una caminada popular que tindrà lloc dissabte que ve i que pretén fomentar aquest fenomen com un atractiu turístic de la comarca i la plana de Lleida en general.

Els organitzadors volen posar en valor les característiques climatològiques de les terres ed Lleida i esperen la participació d'unes 200 persones que podran triar entre fer una ruta curta de 10 quilòmetres i una de més llarga de 23 que passen ambdues per les poblacions del Palau d'Anglesola, el Poal i Bellvís. Així mateix, durant tot el matí hi haurà un mercat amb una quarantena de parades de productes de proximitat. La idea de crear la primera Ruta de la Boira surt un any i escaig després de la creació de la pàgina de foment i divulgació de la boira de Ponent.cat.

La seva promotora, Irene Barón, ha explicat que han buscat la col·laboració d'una altra empresa, Boria Bike, que també és de Lleida i que amb la caminada volen difondre la boira com a fenomen meteorològic típic de l'hivern de la comarca a la vegada que visitar diferents entorns naturals i patrimonials de la zona.

Les dues rutes proposades sortiran ambdós del Palau d'Anglesola aquest dissabte 24 de gener a les nou del matí. Durant el recorregut hi haurà guies que explicaran diferents aspectes del paisatge així com dels indrets per on es passarà com el Santuari de la Mare de Déu de les Sogues a Bellvís o al castell dels marquesos Desvalls al Poal. Així mateix, també hi haurà un parell de punts d'avituallament perquè els participants puguin recuperar forces. La ruta no s'ha plantejat com una cursa, tot i que aquell qui vulgui córrer ho podrà fer, sinó que està pensada més com una passejada turística.