Què s'ha de fer per autoinculpar-se pel 9-N?

990_14192650679n
990_14192650679n
Redacció
23 de desembre del 2014
Actualitzat a les 17:59h
Avui s'ha posat en marxa la campanya d'autoinculpacions pel 9-N de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i centenars de persones s'han aplegat aquest migdia a la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a Barcelona.

Quins passos s'han de seguir per fer l'autoinculpació?

1. Imprimir i omplir dues còpies del document d'autoinculpació.
 

Descarregueu el document d'autoinculpació


2. Dirigir-se al registre del jutjat de guàrdia més proper o al TSJC amb el DNI per entregar el document.

3. En diversos punts del territori es faran lliuraments massius. Es recomana que l'entrega del document es faci amb més gent.

Què em pot passar?

La pertinença al voluntariat del procés del 9-N o el fet d'haver-hi votat, no constitueix cap delicte. L'objectiu és fer una acció de protesta davant d’una situació que es considera antidemocràtica. Els funcionaris hauran de valorar prèviament la possibilitat que la repercussió de l’acció pugui tenir algun tipus de represàlia.

Quina resposta es rebrà per part del jutjat?

Després de fer l'autoinculpació és possible que es rebi una citació del Jutjat o Tribunal. Això és fa amb l'objectiu de comprovar que qui ha signat l'autoinculpació és la persona que consta com a tal. És un procediment habitual i en cap cas és una imputació en forma. Per qualsevol dubte o qüestió es pot enviar un correu electrònic a: [email protected].