El Lleida-Alguaire, un filó per al comerç d'Andorra

El delegat del Govern a Lleida admet les dificultats per fer canviar el xip dels viatgers, que prefereixen el Principat al Pirineu català | Arriben els 5 primers vols de la campanya d'hivern a la terminal

Redacció
22 de desembre del 2014
Actualitzat a les 14:12h
Turistes anglesos arribant aquest diumenge a Alguaire
Turistes anglesos arribant aquest diumenge a Alguaire | Xavier Lozano

L'aeroport de Lleida-Alguaire ha iniciat aquest diumenge la temporada d'hivern amb l'arribada dels primers vols carregats d'esquiadors procedents del Regne Unit, a través dels paquets del turoperador Thomas Cook. Els primers 4 vols ja han arribat procedents de ciutats britàniques com Birmingham, Bristol o Gatwick, i a la tarda ho ha fet l'últim d'aquesta primera jornada.

En total 750 esquiadors, la majoria dels quals passaran una setmana a Andorra. En total, l'aeroport espera rebre aquest hivern uns 20.000 passatgers britànics. L'oferta s'ampliarà amb els vols regulars d'hivern de la companyia Arkia a Tel-aviv, a partir del 10 de gener. Cal sumar-hi també els dos vols setmanals a Palma de Mallorca.

El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha destacat la continuïtat i l'alta ocupació dels vols des del Regne Unit, amb els paquets tancats de Thomas Cook. Aquest diumenge han arribat 220 passatgers a cada un dels dos primers vols, i un centenar a cada un dels altres tres. Segons Farré, les dades mostren que "s'han foragitat tots els fantasmes sobre l'aeroport", que "opera bé i amb la satisfacció dels clients". El que de moment no s'aconsegueix és derivar els esquiadors a les pistes catalanes, enlloc de les andorranes. Segons el delegat del Govern "el factor 'preu' i 'shopping' d'Andorra pesa molt" i tot i que la Generalitat obliga al turoperador a incloure oferta del Pirineu de Lleida "l'atracció cap a Andorra segueix molt forta".
 

Turistes esperant maletes aquet diumenge a Alguaire Foto: Xavier Lozano


Una vuitantena de vols

En total seran 84 vols els que operaran des d'aquest diumenge i fins al 22 de març a l'eroport lleidatà, a més dels dos setmanals que ofereix durant tot l'any Air Nostrum a Palma de Mallorca. Thomas Cook ofereix 5 vols setmanals cada diumenge procedents de Manchester, Birmingham, Gatwich, Southampton i Bristol, excepte els diumenges 28 de desembre i 4 de gener, en què hi haurà dos vols addicionals procedents de Southampton i Bristol. En total, durant els 4 mesos en què Thomas Cook opera a Lleida-Alguaire, hi haurà 74 vols procedents de la Gran Bretanya.