La UdL passa de la Marea Blanca i diu sí al Consorci Sanitari de Lleida

El Consell de Govern vota amb 27 vots a favor l'entrada al nou òrgan sanitari

À.Ll
26 de novembre del 2014
Actualitzat a les 23:45h
La Marea Blanca ha tornat avui a la UdL
La Marea Blanca ha tornat avui a la UdL | Salva Miret

La Marea Blanca ha protestat contra la votació de la UdL Foto: CadenaSer


El Consell de Govern de la Universitat de Lleida ha aprovat aquest matí per 27 vots a favor i 12 en contra la proposta de la participació en el procediment de constitució del Consorci Sistema Integral de Salut de Lleida i l'aprovació provisional dels Estatuts i del conveni regulador del nou organisme.

La UdL va ser la única institució que no va acceptar d'entrada formar part del Consorci, i va acordar obrir un diàleg per a valorar la participació de la universitat en el Sistema Integral de Salut Lleida, motiu pel qual es va crear una comissió de 16 membres del Consell. Les reunions d'aquest grup han estat aturades en alguna ocasió per diversos membres de la Marea Blanca, el col·lectiu que lluita per la Sanitat Pública de Ponent i dels Pirineus i que ha convocat una manifestació el proper dissabte en contra de les privatitzacions de la sanitat.

La Marea Blanca irromp en la votació del Consell

Una trentena de membres de l'assemblea s'han concentrat aquest matí davant l'edifici del Rectorat i han tornat a irrompre a la sala on s'estava desenvolupant la reunió per votar sobre l'entrada de la Universitat al Consorci Sanitari. El portaveu de la plataforma, Gerard Sala, ha lamentat que la Universitat de Lleida s'hagi posat "d'esquenes a la majoria" amb el seu sí a formar part del nou ens sanitari, que ha generat molt debat en els darrers mesos en relació a la nova gestió sanitària a la demarcació i les possibilitats de privatització.

Esta previst que el Govern de la Generalitat aprovi de manera definitiva el Consorci Sanitari de Lleida durant el primer trimestre del 2015. Segons el gerent de la Gestió dels Serveis Sanitaris, Jaume Capdevila, nou ens serà 100% pública i que es mantindran els llocs i les condicions laborals dels 4.000 treballadors que actualment formen part de les entitats consorciades.



Una de les protestes de la Marea Blanca a la UdL. El 29 d'octubre.